Ságat - Samisk avis AS

Ságat

1. mai-talerne klar

Fylkespartileder Ingalill Olsen blir hovedtaler under 1. mai-feiringen i Porsanger. Foto: AP

Nå har Finnmark Ap nærmest på plass talerne under årets 1. mai-feiring, som i år faller på søndag. Selv drar partiets fylkesleder, Ingalill Olsen til Porsanger.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2016 kl 20:26

I år er det 1. mai-arrangementer i 13 av fylkets 19 kommuner. I kommunene Hasvik, Loppa, Kvalsund, Kautokeino, Lebesby og Berlevåg er det ikke planlagt markering av arbeidernes frihetsdag, 1. mai.

Ingen fra landspartiet

Fylkesordfører Runar Sjåstad skal gjeste Nordkapp. Stortingsrepresentant Kåre Simensen blir i sin hjemkommune, Alta og partiets andre stortingsrepresentant, Helga Pedersen skal gjeste Hammerfest. Porsangerordfører Aina Borch skal til Tana, Karasjok får besøk av sametingsrepresentant Mariann W. Magga fra Sør-Varanger, og blir det arrangement i Nesseby drar Porsangers sametings- og fylkestingsrepresentant Ronny Wilhelmsen til kommunen. I Kirkenes holder nyvalgt LO-leder, den pensjonerte politimannen Jørn Haga 1. mai-talen, For øvrig står det enkelte kommunepartiet fritt til å godta eller avvise fylkespartiets tilbud om hovedtaler.

Til Ságat sier Ingalill Olsen at det er fylkespartiet som tilbyr kommunepartiene talere til sine arrangementer.

- I år er det ingen fra landspartiets ledelse tar turen nordover, men det er heller ikke unormalt. Og vi klarer oss godt uten våre nasjonalt profilerte politikere. Fylkespartiet har gode partifeller som med glede har påtatt seg oppgaven som 1. mai-taler. At 13 kommuner ikke har arrangementer er omtrent samme tallet som i fjor. Jeg ønsker selvsagt at dagen blir markert i samtlige av fylkes kommuner, sier fylkespartilederen som legger til at det fortsatt er uklart om alle vil gjennomføre sitt planlagte arrangement, blant dem er Nesseby kommune. Det kan også komme forfall fra politikere som er oppført på talerlista.

Regionale- og lokale forhold

Selv gleder hun seg til å besøke Porsanger kommune og har så vidt begynte å tenke på talens innhold.

– Hovedinnholdet i min tale vil handle om regionale- og lokale forhold. Jeg vil også komme inn på arbeidsplasser, ikke minst de som krever kompetanse, og som har forsvunnet fra de minste kommunene her i fylket. Nå er det ikke flere arbeidsplasser å plukke fra småkommuner der det er arbeidsplasser med høyere kompetanse. Registrerer nå en tendens fra regjeringens side til å gå løs på kommuner her i fylket som er større. Det er urovekkende. I talen, som altså ennå ikke er skrevet, vil jeg blant annet også trekke fram helse-, miljø- og skolepolitikk med Finnmark som utgangspunkt, og saker som spesielt berører Porsanger kommune, sier fylkespartileder Ingalill Olsen.

Hva som blir Finnmark Aps hovedparoler er ennå ikke bestemt.

Dette er Aps  1. mai-talere

Alta - Kåre Simensen, stortingsrep.

Båtsfjord - Ann Solveig Sørensen, forbundssek. i NNN

Gamvik - Tarjei Jensen Beck, fylkestingsrep.

Hammerfest - Helga Pedersen, stortingsrep.

Hasvik - Geir Ove Bakken, fylkesråd

Karasjok - Mariann W. Magga, sametingsrep.

Nesseby - Ronny Wilhelmsen, sametings- og fylkestingsrep.

Nordkapp - Runar Sjåstad, fylkesordfører

Porsanger - Ingalill Olsen, Aps fylkespartileder

Sør-Varanger - Jørn Haga, LO-lederen i Sør- Varanger

Tana - Aina Borch, ordfører i Porsanger

Vadsø - Bjørn Johansen, LO-sekretær i Finnmark

Vardø - Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...