Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Hvor på kroppen er pinsen?

Vi har nylig feirer pinse, den glemte høytid. For det er mange, også i nord som ikke vet at pinsen er kirkens fødselsdag da disiplene fikk Den hellige ånd. Dette er noe fjernt og fremmed, noe følgende skulle vise med all tydelighet. En gutt spurte sin mor hvor på kroppen pinsen var. Hun ble litt forbauset, men gutten hadde lest i avisen at 5 stykker var skadet i pinsen!

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Den norske kirke (dnk) må i større grad drive folkeopplysning om de kristne høytider, kanskje særlig om pinsen. For et lite mindretall feirer fødselsdagen i kirken. Og færre vil nok gjøre det i fremtiden. For medlemstallet i dnk går nedover. Hovedgrunnen til det er at færre barn blir døpt. I fjor var det bare litt over 50%. Og dåpen er som kjent selve innmeldingen til dnk.

I mange kirker henger et skip. Jeg er redd for at skipet kan synke en gang selv om det fremdeles henger trygt. For hvis folkekirken mister sine medlemmer, vil ikke skipet klare å holde seg flytende. Og det bør bekymre flere enn kirkens ledere. Skipet må få flere ombord. Men finnmarkinger finner andre reisemåter fra vugge til grav enn den dnk kan tilby!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...