Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Finnmark i vekst

Foto: Arkiv

Arbeiderpartiets Frank Ingilæ er ute med partiets sedvanlige nedsnakking av både regjeringen og Finnmark i mandagens Ságat. I en tid med rekordhøy kommuneøkonomi, rekordhøy satsing på infrastruktur, overføring av statlige oppgaver fra Oslo, lav arbeidsledighet i Finnmark og generell stor optimisme blant både næringsliv og innbyggere er det litt påfallende at Arbeiderpartiet fortsatt kun evner å være negativ.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 10:41

Ingilæs påstand om at regjeringens politikk er «den største trusselen mot Øst-Finnmark siden krigen» og at «hundrevis av arbeidsplasser står på spill», kan i beste fall karakteriseres som useriøs. De reformene Ingilæ er så bekymret for er igangsatt av regjeringen nettopp for å flytte makt og ansvar fra staten og ut til kommuner og regioner. Det hilser jeg velkomment, og har stor tro på at kompetansemiljøene i Finnmark er i stand til å påta seg flere oppgaver. Og jeg har ikke tro på at overføring av oppgaver til regionene kun vil gavne Troms. Men vi må naturligvis fra Finnmark sin side være offensiv og synliggjøre at vi er klar - at vi vil og kan - og at vi vil legge til rette for å påta oss mer ansvar i ulike sektorer. Å få et spisset fagmiljø vil gi mange nye og attraktive arbeidsplasser, noe jeg tror ungdommen i årene fremover vil sette høyt.

Å konservere alt har aldri vært en god løsning. For Finnmarks fremtid vil Arbeiderpartiets reverseringspolitikk være til stort hinder for videreutvikling. Dagens regjering har tro på Nord-Norge, og viser det i praktisk politikk. I tillegg nyter vi naturligvis også godt av den generelle politikken og, og de som behøver brukerstyrt personlig assistent, fritt sykehusvalg og bedre rusomsorg ønsker seg nok ikke tilbake til Arbeiderpartiets politikk.

Øst-Finnmark står i likhet med Vest-Finnmark foran uante muligheter. Vi må gripe dem, og da trenger vi en regjering som heier på oss - ikke en Arbeiderpartiregjering som ikke har tro på oss og som

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...