Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Er en stemme til Senterpartiet, en stemme til NSR-ledet råd?

På direkte spørsmål svarer presidentkandidat for SP, Cecilie Hansen, at de samarbeider med det partiet der de får mest igjen for sin politikk.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Vi har sett at SP den siste tiden har fått inn sterke reindriftspolitiske krefter i partiet, som ønsker seg inn på Sametinget. Samtidig har allerede NSR fridd til SP (om de kommer inn) og begge reindriftsparti (Flyttsamelista og Sørsamisk Røst), de har gode erfaringer med å samarbeide med dem.

For Nordkalottfolket er det uaktuelt å støtte et NSR-ledet råd, de ligger for langt unna oss politisk. Vi ønsker likeverdighet mellom folk i nord, mens NSR er mer opptatt av å skille samer fra andre, og holde på det nasjonalromantiske synet på samer. Om man ønsker et annet alternativ enn NSR, så er antakelig ikke SP et alternativ. NSR har aldri vært opptatt av utmarksbrukernes rettigheter, og kommer heller aldri til å røre i den problematikken så lenge de samarbeider med reindrifta. SP vil få igjen alt på sin reindriftspolitikk, og på alle andre områder som ikke skader reindrifta. Dermed kan de ikke kan si nei til NSR.

Senterpartiet må avklare ovenfor potensielle velgere hvor de står politisk. Velgerne fortjener å få vite om en stemme til Senterpartiet er en stemme til NSR-ledet råd. Man kan ikke holde velgerne for narr. Slik jeg ser det nå, er det Nordkalottfolket, AP og Høyre som kan sørge for at NSR ikke får makt, og da bør man heller velge disse partiene. Og hvis utmarkspolitikk og likeverdighet er viktig, er Nordkalottfolket beste alternativ.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...