Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

En sterk fiskeripolitisk stemme fra Finnmark

Mandag 11. September er det stortingsvalg. Selv om man noen ganger får inntrykk av at vi skal velge Erna, Jonas, Trygve eller en av de andre partilederne, så er det faktisk Finnmarks ombudsmenn og -kvinner vi finnmarkinger skal stemme på. Det er de som skal representere oss på Stortinget de neste fire årene.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Vi ønsker oss selvfølgelig godt representert i mange saker, men det er ett saksfelt, som til alle tider har trumfet de fleste andre i Finnmark; fiskeripolitikk. Fisken er grunnleggende viktig for fylkets samfunnsbygging og finnmarkingene har derfor sterke fiskeripolitiske interesser. Sterke talspersoner for denne næringa er derfor strategisk viktig å ha på Stortinget.

Finnmark Arbeiderparti har alltid kjempet for at fisken skal gi arbeidsplasser lokalt, og etter Høyre/Frp-regjeringens forslag om å fjerne pliktsystemet har vi også fått tydeliggjort Arbeiderpartiets mål om at den skal landes og bearbeides her. Vi har evne og vilje til å lære av erfaringene og vi trenger nå de beste folkene vi har til å sørge for at det blir gjennomført i praksis.

Ingen av de høyt plasserte stortingskandidatene har et så stort hjerte for fiskeripolitikken som Ingalill Olsen. I alle år i politikken - og det er ikke få - så har hun med ekte engasjement, bankende hjerte og dyp innsikt frontet Finnmarks fiskeripolitiske interesser.

Ingalill kan godt ha fått ansvar på andre politikkområder, hun var blant annet fraksjonsleder i Stortingets kommunalkomite i perioden 2009 – 2013. Men aldri om hun av den grunn nedprioriterte fiskeripolitikken. Til det var engasjementet for stort og ekte. Fiskeriene og fiskerinæringa er grunnleggende viktig for Finnmark og finnmarkingene. Det er de også for Ingalill Olsen.

I tillegg til å være stortingskandidat, så er Ingalill medlem i Arbeiderpartiets sentralstyre. Ingalill ligger med andre ord an til å få en plass på Stortinget og bli en del av Arbeiderpartiets stortingsgruppe, samtidig som hun sitter i Arbeiderpartiets sentralstyret. Det gir store muligheter for å påvirke og utøve innflytelse i viktige sentrale maktpolitiske organer der premisser legges og viktige beslutninger tas.

Denne muligheten må vi ikke la passere. Ved å stemme Arbeiderpartiet er du med å sikre Ingalill Olsen stortingsplass og slik sikre Finnmark en tydelig fiskeripolitisk stemme i Oslo.

Godt valg!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...