Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Derfor brøt Troms forhandlingene med Finnmark

Foto: Steinar Solaas

Torsdag 25. og fredag 26. januar ble det på nytt avholdt forhandlinger mellom delegasjonene fra Troms fylkeskommune og Finnmark fylkeskommune. Fredag valgte forhandlingsutvalget fra Troms å bryte forhandlingene. Som fylkesrådsleder i Troms, og leder av forhandlingsutvalget, vil jeg nå be Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å opprette fellesnemnda i tråd med fylkestingsvedtaket fra Troms fra desember.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 12:14

Vi er svært skuffet over å måtte konstatere at det ikke var grunnlag for å få videre fremdrift i forhandlingene om gjennomføring av Stortingets vedtak om tvangssammenslåing av Troms og Finnmark fylkeskommuner. Forslaget som Troms la på bordet innebar en sikkerhet for alle de ansatte i Harstad, på Finnsnes, i Tromsø og i Vadsø. Troms imøtekom også Finnmarks ønske om en fellesnemnd bestående av begge fylkesting, og vi beveget oss vekk fra vårt opprinnelige ståsted om parlamentarisme som styringsform. Vår modell ga de ansatte i Troms og Finnmark beslutningsmyndighet, karrieremuligheter og ville sørget for at man både beholdt og fortsatt rekrutterte kompetanse i hele den nye organisasjonen.

Delegasjonen fra Troms konstaterer tydelig i løpet av samtalene fredag morgen at det ikke var grunnlag for å fortsette forhandlingene.

Da vi avsluttet forhandlingene torsdag ettermiddag fikk Troms ros fra forhandlingsutvalget til Finnmark for at vi hadde beveget oss mye i forhandlingene. Det var og et ønske fra Finnmark om at Troms skulle komme opp med eksempel på hvordan man skulle sikre ledelse i Vadsø, hvis administrasjonssjefen i det nye fylket skulle sitte i Tromsø. Det leverte vi på gjennom en presentasjon for forhandlingsdelegasjonene fredag morgen. Responsen fra Finnmark var da at man gikk tilbake på at administrasjonssjefen kunne ha hovedsete i Tromsø.

Delegasjonen fra Troms har gjentatte ganger etterspurte en begrunnelse for hvorfor Finnmark fylkeskommune anser Vadsø det best egnete sted som administrativt hovedsete for hele den nye fylkeskommunen.

Det fikk vi aldri noe svar på, utover at det var viktig for Vadsø. Vi fra Troms mener vi må organisere oss på en best mulig måte for å tjene hele den nye fylkeskommunen, og vårt forslag har hele tiden vært at Tromsø er det beste alternativet som administrative hovedsete for hele det nye Troms og Finnmark. Troms har i begge de to møtene i år vært tydelig på at vi kunne forhandle på alt, men at vi la til grunn at Tromsø ble valgt som administrativt hovedsete for den nye organisasjonen. Men hvor det også skal være stor administrativ ledelse i Vadsø.

I nord er vi som regel enige i at vi ikke liker at folk sørfra tar beslutninger over hodet på oss. Nå blir vi dessverre nødt til å vente på at politikere i hovedstaden skal bestemme veien videre. Dette er trist på vegne av innbyggere og næringsliv i hele det nye fylket.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...