Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Asylanter – flyktninger – juridisk sett

Det er mange kardinale misforståelser (som en blir klar over når en lytter til diskusjoner i TV/radio). Tillat meg å trekke frem et par momenter i fra Asyl-retten (FNs flyktningekonvensjon av 1951).

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

1. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har laget en «Håndbok om prosedyrer og kriterier for fastsettelse av flyktningers rettsstilling» som regnes som den mest autoritative tolkningen av Flyktningkonvensjonen. Der sier det eksplisitt at krigsflyktninger ikke er omfattet av Flyktningkonvensjonen, selv når de «tvinges» til å forlate landet. I kapittel V, punkt 164 heter det følgende: «Personer som tvinges til å forlate hjemlandet som følge av internasjonale eller nasjonale væpnede konflikter, anses normalt ikke som flyktninger i henhold til 1951-konvensjonen eller 1967-protokollen». Det er således klart at konvensjonen var ment for personer med individuelt behov for beskyttelse. Med det mener en journalist, politiker, osv. som gjennom sin kritikk av sittende regime, har blitt forfulgt og evt. truet på livet.

2. Russisk utvisning av irakere, syrere, afghanere etc. kan kun skje til disse personers hjemland og selvsagt ikke til Norge. Dvs. om slike personer dukker opp på russe-grensen kan slike personer umiddelbart avvises.

3. Personer som er truet på livet i sitt hjemland og som må flykte er asylanter, så lenge de er utrygge. Men når de er i trygghet, dvs. over grensen fra sitt hjemland, er de berget. Videre reallokering eller forflytning skjer via systemet med FNs kvoteflyktninger. Disse blir så ønsket velkommen i ordnede former ved at de av mottakerlandet hentes fra leire der de oppholder seg. Det er altså ikke den enkelte person som ved eget initiativ bestemmer sitt mottakerland, men mottakerlandet som velger ut sine flyktninger.

Slik opplegget i Norge nå er blitt er det «first serve, first come». I dette rotteracet er det unge og sterke som vinner, mens kvinner og barn (som ikke kan bevege seg utendørs uten mannlig følgesvenn) blir sittende igjen. Når Norge på ett eller annet tidspunkt må si stopp … etter 100.000 – 500.000 – 1 million etc. så vil vi ha fylt opp med 80 % menn), og er uten annet valg enn å avise nye, verdige flyktninger som klart vil ha behov for vern.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...