Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Liv laga på Skaidi

Svein Arne Hansen og dattera Linda Hansen ønsker velkommen til Skaidicenteret AS. Foto: Jan T. Larsjord

Det er for tiden ­travl­e dager på Skaidi­cen­ter­et AS. Turist­se­song­en varer fra mai til oktober, men daglig leder Svein Arne Hansen fra Klubbukt holder åpent for publikum alle dager hele året - bortsett fra 1. juledag!

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Jeg kjøpte bedriften av Hilde­gunn og Viggo Hansen i 1986, og gikk fra å være brøytebilsjåfør i vegvesenet til å bli senterleder og selvstendig næringsdrivende. I dag er jeg mer å regne som en «sjuende far i huset», da min datter Linda styrer det meste av bedriften, som i 2002 ble et AS, sier Svein Arne Hansen.

Utvikling

Det har i alle år vært rimelig stor ferdsel gjennom Skaidi. Navnet kommer av nordsamisk Skáidi, «landet mellom to elver som renner sammen». Antall besøkende har økt i takt med resten av samfunnsutviklingen. Utviklingen merkes helst på nye tilbud samt nye og utvidete lokaler.

Senteret består i dag av dagligvareforretning, souvernirbutikk, bensinstasjon, kafe, romutleie, dekk-service, helårsutleie av faste plasser til et tjuetalls campingvogner og skuterutleie.

Multikulturelt

– Da jeg startet hadde vi bare en ekstra ansatt. I dag sysselsetter vi mellom 10 og 15 personer i og utenfor sesongen, i tillegg til familien. På grunn av vanskeligheter med å få rekruttert lokal arbeidskraft, har vi opp gjennom årene måttet «importere» personell. Man kan trygt si at her er et såkalt multikulturelt arbeidsmiljø - og flere av disse kommer igjen år etter år, sier Hansen.

Nødhavn

Å drive med dette er ingen ni til fire jobb. Det hender telefonen ringer nattetid og noen har behov for mat og ly.

– Vinterstid, midt i mørketid­a med stengte veier, åpnet jeg en gang kafeen og satte pølsekoker­en på. En Boreal-buss full av pas­sasjerer trengte nødhavn. Men slikt følger med når man befinner seg midt i leia og arbeider i service-næringen, sier Hansen.

Ekstra service

Som en ekstra service til de etter hvert mange bobilene som passerer Skaidi, har Skaidsenteret sørget for etablering av et tømmeanlegg for disse.

Ettersyn og vedlikehold foretas av Svein Arne Hansen selv, og tilbudet er gratis.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...