Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Legger ut på eventyrturné

Halti kvenkultursenter og Kåfjord samiske språksenter driver spåksamarbeid i praksis. Bildet er fra fjorårets trespråklige eventyrturné i Nord-Troms. Foto: Kåfjord kommune

Halti kvenkultur­senter og Samisk språk­senter i Kåfjord ­arrangerer for ­sjuende året på rad en trespråklig eventyrturné i de seks kommunene i Nord-Troms.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

15 skoler i Kåfjord, Nordreisa, Skjervøy, Kvænangen, Storfjord og Lyngen får besøk mellom 14. og 18. januar.

Det er Tove Raappana Reibo ved Halti kvenkultursenter og Ane-Alis Vatne Johansen, Siri-Janne Koht og Astrid Solhaug fra Kåfjord samiske språksenter som forteller om dette i ei pressemelding.

Språksentrene sine formidlere leser og lærer barn og voksne enkle ord og utrykk på samisk og kvænsk. Barna lærer å hilse, presentere seg og si adjø på kvænsk og samisk.

– Vi snakker om språkene og spør hva elevene kan om disse og andre språk. Dette er aktiviteter som går igjen fra år til år.

Nytt eventyr og nye sanger

I år har språksenteret og kvenkultursenteret skrevet sin egen trespråklige variant av eventyret Gullhår og de tre bjørnene Golbma biertna ja Gollesmarfi/Kolme karhuu ja Kultahyksi.

De har også omskrevet og diktet nye sanger på kvænsk/samisk, som blir med fast på turneen. Sangene er så ferske at de ikke er korrekturlest enda.

– Vi synger sanger og forteller eventyret sammen, og skolene får sangkort med seg hjem. Vi gleder oss til eventyrturné og ønsker alle velkommen på bokbussen, sier de fire formidlerne.

Turneen er et samarbeid med bibliotekene i Nord-Troms og Bibliotek- og kulturbussen. På grunn av kapasitetsutfordringer går tilbudet i år til skolene i regionen. Det jobbes imidlertid med å lage en egen turné, med tilsvarende innhold, til barnehagene fra 2020.

Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms er en av de åtte bokbussene som driver med aktiv formidling av samisk litteratur, språk og kultur. I dette tilfellet er også kvænsk en del av tilbudet. I september ønsket sametingsrådet å avvikle økonomisk støtte til bokbussene, og etter en merknad fra plenum vurderes det nå å videreføre en kraftig redusert støtte. Foto: Halti kvenkultursenter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...