Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leder:

«Robust» politidistrikt

Finnmark politidistrikt har levert tall for oppklaring av straffesaker som gjør distriktet klart best i landet. Distriktet er også landets minste i antall ansatte.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

På den måten slår politidistriktet beina under teorien om at man må ha såkalt «store og robuste» enheter for å få kvalitet og gode resultater. Landets minste politidistrikt leverer både kvalitet og gode resultater. På enkelte områder, som det viktige feltet oppklaring, er det minste politidistriktet altså best. Dette bør gi grunn til alvorlig ettertanke for sentraliseringsfantast­ene.

Politiet i Finnmark har meget gode tall å vise til på andre del­er av krimstatistikken også. Vi vil spesielt fremheve satsingen på at barn skal ses og høres i kriminal­saker. Politiet på utrykning har stående ordre om å se etter små sko i gangen, eller andre tegn på at barn kan være på åstedet.

Ofte gjemmer barnet seg når det foregår voldshandlinger i hjemmet. Da er det viktig at politiet tar en ekstra kikk, slik at barnet ikke får oppleve at politiet forlater et åsted uten å se dem. Slik systematikk har ført til at Finnmark er det politidistriktet som avhører flest barn i forhold til folketallet.

Derfor er det trist å registrere at det som før kaltes dommeravhør av barn (når avhører politiet selv) må foregå utenfor fylket. Det er et selvsagt krav at det må etableres et barnehus i Finnmark som kan benyttes i slike tilfeller. Det må også etableres lokale enheter tilrettelagt for slike avhør, slik at barna i størst mulig grad skjermes for den ekstra belastingen reise og overnatting innebærer.

Statistikken for Finnmark politi­distrikt viser at Finnmark klarer seg utmerket alene. Tilbudet vil bli enda bedre om funksjoner, som barnehus, legges til det fylket det hører hjemme. Statistikken viser uten skygge av tvil at en sammenslåing til større fylker ikke er å foretrekke om man har samfunnets beste som fokus.

Politiets statistikk er et vektig innlegg i debatten om sammenslåing av fylker.

Leder Vis flere

En hård og heller uventa «Frexit»

Leder:

En hård og heller uventa «Frexit»

FrP har vært med på å fastslå samenes urfolksstatus og bevare Sametinget

Skremmende sløvskap fra UNN

Leder:

Skremmende sløvskap fra UNN

Penger kan ikke rette opp lidelser, men kan være et lite plaster på såret

En invasjon med fatale følger

Leder:

En invasjon med fatale følger

Å begrense sjølaksefisket vil være som å skjære av seg hodet under barbering

Soleklart at også Karasjok er med

Leder:

Soleklart at også Karasjok er med

Hver for seg er man kanskje for små, men sammen er man sterke

Et rimelig krav fra reindrifta

Leder:

Et rimelig krav fra reindrifta

Landbruksminister Olaug Bollestad må påse at KrF får et kraftig fotavtrykk

Beredskapen i Finnmark må løftes

Leder:

Beredskapen i Finnmark må løftes

Det vil nærmest være kriminelt å vende det døve øret til dette gode forslaget

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...