Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leder:

69 så valgdebatten

Avisa Ávvir og NRK Sápmi kjørte et felles opplegg i forbindelse med valgkampen til Sametinget.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Det hele kuliminerte med en større samling i Tromsø, der det ble arrangert både valgdebatt, dueller og innslag av mer underholdningsmessig art. I forbindelse med arrangementet ble det fremholdt at man speielt ønsket å nå unge velgere.

Ságat var invitert til å være med på det hele, men valgte etter en totalvurdering å delvis stå utenfor samarbeidet mellom de samiske mediene denne gang. Vår avis var kun med på den første av to meningsmålinger.

Den direktesendte debatten mellom en del av partitoppene i Tromsø ble en seermessig fiasko av rang. Kun 69 personer fulgte sendingen. Det er et aldeles elendig resultat.

Oppslutningen om valgdebatten er heldigvis ikke betegnende for valgdekningen i samiske medier som sådan. Men det er grunn til å dvele med at det som skulle være selve finalen i valgkampen, og som skulle være med på å gi samiske velgere grunnlag for å bestemme seg, feilet så totalt.

Det er grunn til å tro at man har bommet på hva ungdommen egentlig liker og vil se på. Forut for sendingen i Tromsø ble det lansert en uhøytidelig løgndetektortest, som sannsynligvis var ment som et middel til å nå målgruppen. Det falt ikke heldig ut. En del politikere var svært motvillige, og det er vanskelig å se hvordan et sånt innslag skulle motivere noen som helst til å se en debatt om sametingsvalget.

Ungdom liker, som alle andre, å bli tatt på alvor. Om man skal nå samisk ungdom politisk, så må media fokusere på de politiske sakene ungdommen er opptatt av. Gjør man ungdomspolitikk til lettbent underholdning vil målgruppen snu ryggen til. Og det viser seertallene at de gjorde.

Ávvir og NRK Sápmi skal likevel ha ros for én ting: De våget å gå nye veier for å nå målet. Nå har man høstet lærdom, og vil helt sikkert komme sterkere tilbake. At 36.000 fulgte presidentduellen (over dobbelt så mange som står i Sametingets valgmanntall) viser at det er fullt mulig å skape god oppslutning om dekningen av samisk politikk.

Leder Vis flere

En hård og heller uventa «Frexit»

Leder:

En hård og heller uventa «Frexit»

FrP har vært med på å fastslå samenes urfolksstatus og bevare Sametinget

Skremmende sløvskap fra UNN

Leder:

Skremmende sløvskap fra UNN

Penger kan ikke rette opp lidelser, men kan være et lite plaster på såret

En invasjon med fatale følger

Leder:

En invasjon med fatale følger

Å begrense sjølaksefisket vil være som å skjære av seg hodet under barbering

Soleklart at også Karasjok er med

Leder:

Soleklart at også Karasjok er med

Hver for seg er man kanskje for små, men sammen er man sterke

Et rimelig krav fra reindrifta

Leder:

Et rimelig krav fra reindrifta

Landbruksminister Olaug Bollestad må påse at KrF får et kraftig fotavtrykk

Beredskapen i Finnmark må løftes

Leder:

Beredskapen i Finnmark må løftes

Det vil nærmest være kriminelt å vende det døve øret til dette gode forslaget

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...