Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Kjemper om førsteplassen

Susanne er både spent og nervøs så tett på finalen, men skal likevel klare å nyte opplevelsen. Foto: Daniel Milan

Susanne Næss Guttorm er nær ved å bli «folkets favoritt» under Miss Norway konkurransen. I beste fall kan hun bli den første samiske jenta som vinner konkurransen.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2018 kl 13:50

Miss Norway-finalen er nå rett rundt hjørnet. Lørdag blir det klart hvem som vinner konkurransen. Lenge har reindriftsjenta Susanne Næss Guttorm (21) fra Karasjok tronet på andreplass i kampen om folkets gunst, men de siste dagene har hun stadig hoppet mellom førsteplass og andreplass.

Dersom hun får flest stemmer fra publikum, er det hun som blir folkets favoritt.

Susanne forteller til Ságat at hun både er spent og nervøs, men hun alt i alt ser på dette som en morsom og fantastisk opplevelse.

Hun har nå sjansen å bli den første med samisk bakgrunn som vinner Miss Norway, og det synes hun er vanvittig kult.

– Hvordan forbereder du deg til konkurransen?

– Dagene her hjemme går for det meste i catwalk-trening og forberedelser. Jeg øver opp mot én til to timer om dagen, fordi det må sitte til selve finalen.

Susanne forteller videre at de under finalen skal gå catwalk på en åpen scene, med dommere, publikum og presse til stede. Fire antrekk skal vises frem, i tillegg skal finalistene presentere sin hjertesak.

Det er kreftsaken som engasjerer Susanne, og det er den hun skal snakke om under finalen.

– Min hjertesak blir veldig personlig for meg fordi jeg mistet mora min til kreft. En eventuell seier kan gi meg enda større mulighet til å tale varmt for hjertesaken min – også internasjonalt. Jeg tror det finnes noe bra i alt som er vondt, og jeg vil bruke min sjanse og min stemme til å jobbe for de som rammes av sykdommen, slik at de får muligheten til en verdig behandling.

– Hvordan har det vært å delta i konkurransen?

– Denne konkurransen har gitt meg mye muligheter og jeg har lært så mye som jeg kommer til å ta med meg videre i livet mitt.

– Vilke tanker har du om finalen?

– Jeg kommer bare til å nyte opplevelsen, også har jeg jo med meg mine nærmeste som støtter meg under finalen, sier Susanne varmt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...