Ságat - Samisk avis AS

Ságat

«Jeg håpet dere var litt mer opptatt av Rein enn Elg her oppe»

Trine Rein ble elsket av publikum, og hadde ingen problemer med å dele mikrofonen med dem. Sammen med Aleksander Sjølie fikk hun en svært vellykket opptreden på Ofelas Arena. Foto: Aurora Møllersen

Onsdag 1. august ble det duket for åpningen av Kirkenes-dagene. Etter flere fra­fall og avlysninger av andre artister, ble det til slutt Trine Rein som kjørte festen i gang.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

I utgangspunktet var det blues- og countrymusikeren Steinar Al­brigt­sen som skulle opptre, men han er som kjent kreftsyk, og kunne ikke komme. Da var det flott Trine Rein kunne ta over, for hun kjenner og har jobbet med ingen ringere enn Albrigtsen selv.

Øyvind «Elg» Elgenes var også på programmet, men måtte avlyse. Det ble altså litt blues og country likevel, og publikum sang med ved flere anledninger.

Hanne Sørvaag er visstnok også en artist Trine står nær, og hun sang derfor det som opprinnelig var en slå-opp-sang. På den tiden Rein fikk demoen tilsendt, var hun hodestups forelsket i det som nå er hennes ektefelle Lars Monsen. Dermed måtte «If you’re next to me» bli skrevet om til en kjærlighetssang.

Midt i konserten, gjorde artisten noe ganske uvanlig. Hun stoppet opp for et lese et dikt av vår kjære Inger Hagerup, med tittelen Episode. «Dette har jeg aldri gjort på konsert før, men dette diktet traff meg litt. Det å kunne fange et øyeblikk er det ene musikk og poesi har til felles.»

Det ble med dette ene diktet i løpet av kvelden, men Trine Rein sparte ikke på historier å fortelle mellom sang­ene. Skjebne­svang­re opptredener gjennom karrieren, vansker med å finne sin vei i livet, familie, identitetsbyggende og lærerike erfaringer. Hun snakket både om verdsettelse, håp, takknemlighet og religiøse opplevelser. «Det viktigste budskapet til kirken er kjærlighet», og dermed ble konsertens hovedbudskap det samme.

Gjennom hele konserten vist­e den ene medmusikeren Trine Rein hadde med seg sine utrolige ferdigheter. Rein er vant med større ensembler i ryggen.

«Man blir veldig naken, og når man bare har en musiker med seg, er det viktig at han til gjengjeld er dritgod.»

Som den talentfulle gitaristen Aleksander Sjølie er, klarte han å bruke instrumentet til både bass og perkusjon. Dessuten behersker han piano, og ble innimellom med på å synge.

Avslutningsvis appellerte artisten til de samiske tilskuerne. Ektefellen hennes er samisk, noe Trine er minst like stolt over som Lars Monsen selv. «Jeg skammer meg over hvordan vi behandlet kultur­en», sa hun.

Kirkenes-dagene har dermed startet, og alle gleder seg til helga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...