Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Inviterer til «spionasje-seminar»

I anledning 40-årsjubileet for Vadsø historielag, inviterer laget til et seminar om etterretning og spionasje i Varanger. – Varangerområdet har gjennom ulike perioder vært åsted for etterretning og spionasje, forteller Trygg Jakola i historielaget. Foto: Torbjørn Ittelin

Spionasje og etterretning er sentrale temaer når Vadsø historielag inviterer til seminar i oktober.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

I anledning Vadsø historielags 40-årsjubileum inviteres det til lokalhistorisk seminar 12. til 14. oktober. Tema for seminaret vil være spionasje og etterretning i Varangerområdet.

Foredragsholdere

– Vi har fått flere interessante og dyktige foredragsholdere, og jeg tror dette vil bli et spennende og lærerikt seminar, sier Trygg Jakola i historielaget.

Blant de som skal ha foredrag er forfatter Kjartan Fløgstad, professorene Einar Niemi og Randi Rønning Balsvik, NRK-korrespondent Morten Jentoft, og NRK-journalist Bård Wormdal som har skrevet en egen bok om spionasje i Varanger.

Samarbeid

– Varangerområdet har vært åsted for slik virksomhet gjennom ulike perioder. Dette ønsker vi å belyse gjennom foredrag og diskusjoner i løpet av seminaret, forteller Jakola.

Seminaret er et samarbeidsprosjekt mellom Landslaget for lokalhistorie, Varanger Samiske Museum og Vadsø museum–Ruija Kvenmuseum. I tillegg er Samarbeidsforumet for historielag i Øst-Finnmark med som arrangør.

I tillegg til midler fra arrangørene er seminaret finansiert med midler fra Stiftelsen Fritt Ord, Finnmark fylkeskommune og Vadsø kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...