Søkeresultat

Nyheter av: Geir Wulff

Hektiske dager på Stabbursnes mottak

Hektiske dager på Stabbursnes mottak

Publisert:

Verken tid eller telefon stå stille for mottaksleder Svein Sjøveian i Stabbursnes. Etter en ukes drift er hverdag­en fortsatt travel.

Havnet tilfeldigvis i formannskapsmøte

Havnet tilfeldigvis i formannskapsmøte

Publisert:

Rådmannsutlysningen ble behandlet i formannskapet uten at saken verken sto på sakslista og vedtakene ble protokollført. Mens Jon Nikolaisen steppet inn som vara ved en tilfeldighet.

Ridning  til inntekt for skoletur

Ridning til inntekt for skoletur

Publisert:

Elevene på «hestelinja» på Tana videregående skole planlegger å dra på AEG - Arktiske ryttersportleker i Vestfold i februar. For å få inn penger til turen vil de tilby ridning for barn ved skolen.

Klar for Arctic Winter Games

Klar for Arctic Winter Games

Publisert:

Ella Marie Hætta Isaksen (17) fra Tana skal sammen med svensksamiske Katarina Barruk representere Sápmi i Arctic Winter Games i mars måned.

Hundeførere samlet i Tana

Hundeførere samlet i Tana

Publisert:

Hundeførerne i Norske Rednings-hunder trener mye og ofte for at de skal være rustet til å hjelpe i ulike situasjoner. I helga var ekvipasjer fra Øst-Finnmark samlet på Tana videregående skole og taktisk trening sto på programmet.

Nei til statlig finansiering av eldreomsorgen

Nei til statlig finansiering av eldreomsorgen

Publisert:

Sektorstyret for helse og omsorg anbefaler ikke at Porsanger kommune skal søke statlig finansiering av eldreomsorgen.

Deler av Karasjok uten strøm

Deler av Karasjok uten strøm

Publisert: - Oppdatert: 24.11.2015 kl 21:50

Like før klokken 19.30 forsvant strømmen i deler av Karasjok. Luostejok kraftlag vet ikke når strømforsyningen er tilbake.

«Gyldne måltidsøyeblikk»

«Gyldne måltidsøyeblikk»

Publisert:

Kjøkkenet ved Porsanger helsetun i Lakselv vant konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk» i Finnmark, som landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har utlyst for matglede på sykehjem og institusjoner i hele landet.

– Brøt loven bevisst, sier riksdagsmedlem

– Brøt loven bevisst, sier riksdagsmedlem

Publisert: - Oppdatert: 26.11.2015 kl 12:54

– Det finske Sametinget brøt loven bevisst med sitt hemmelighold, mener riksdagsmedlem Mikko Kärnä (SP) fra Enontekiö. Han har offentliggjort navna på de som krever omvalg.

Pris til samisk forfatter

Pris til samisk forfatter

Publisert: - Oppdatert: 24.11.2015 kl 14:58

Inger-Mari Aikio fra Polmakvann i Finland har fått den finske stats barnekulturpris.

En spent debutant

En spent debutant

Publisert: - Oppdatert: 24.11.2015 kl 15:07

Eirin Celin Sætrum (FrP) ble som 4. vara innkalt til Porsanger kommunestyres møte torsdag, etter at alle foran henne måtte melde forfall.

Porsangermann dømt til 6 års fengsel for grov familievold

– Det er en av de mest alvorlige familievoldssakene vi noen gang har hatt for retten, fastslår Thomas E. Darell.

Fikk 6 års fengsel for grov familievold

Publisert:

En mann fra Porsanger i 60-årene er i Indre Finnmark tingrett dømt til 6 års fengsel og til å betale 273.622 kroner i erstatning til sin ektefelle for grov vold og voldtekt. Thomas E. Darell, sjef for retts- og påtaleenheten i Vestfinnmark politidistrikt, omtaler saken som «en av de mest ...

20.000 flyktningbarn fra Berlin var i Norge fra 1961

20.000 flyktningbarn fra Berlin var i Norge fra 1961

Publisert: - Oppdatert: 08.03.2016 kl 10:10

Nærmere 20.000 flyktningbarn fra Berlin var på ferieopphold hos pleieforeldre da berlinmuren brøt all kontakt mellom øst og vest denne tyske byen. Også til Finnmark kom det såkalte «berlinerbarn». Blant annet var flere av dem i Porsanger, i Aigir- og Kolvik-området.

Voksendisco i Tana

Voksendisco i Tana

Publisert:

Hjemmetjenesten i Tana ønsker å finne på nye ting. Derfor tok de med seg kommunes eldre på diskotek.

Satser på et bredere tilbud

Satser på et bredere tilbud

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2015 kl 14:35

I løpet av kort tid har Lakselv dyreklinikk og skaffet seg nytt bygg i Lakselv sentrum og utvidet tilbudet og åpningstiden kraftig. Nå er det hele fire dyrleger som er ansatt på klinikken, sammen med tre dyrlegeassistenter. – Vi måtte bare satse, sier eier og dyrlege Marit Holm. Det er ...

Vulkaner i Porsanger

Vulkaner i Porsanger

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2017 kl 14:09

Undersøkelser i forbindelse med bok nummer 2 i bok­serien «100 ting å se og gjøre i Porsanger» førte til et nytt tilbud innen reiselivet i kommunen.

Krenker våre menneskerettigheter

Krenker våre menneskerettigheter

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2015 kl 09:05

- Jeg er svært ­skuffet og sorgfull. Det avtroppende sametingsstyret krenker enare­samenes identitet og fundamentale rettigheter, sier sametingsrepresentant Anu Avaskari fra Enare.

– Utsett aktivitetskravet

– Utsett aktivitetskravet

Publisert:

Årsmøtet i Sværholt fiskarlag mener at aktivitetskravet for å kunne fange kongekrabbe fra årsskiftet skaper problemer for mange, særlig unge fiskere. De ber om at de får mer tid til å oppfylle kravet.

Ble ikke klokere

Ble ikke klokere

Publisert: - Oppdatert: 09.12.2015 kl 12:31

TLPs Hans Magnus Thunestvedt mener distriktsskolenes fremtid fortsatt står uavklart etter ordfører Aina Borchs svar på hans interpellasjon.

Nytt samevalg i Finland?

Nytt samevalg i Finland?

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2015 kl 13:57

Det må avholdes nytt sametingsvalg i Fin­land. Same­tings­styret nekter å godta 93 nye samevelgere.

– Innbruddstyv tatt på fersk gjerning

– Innbruddstyv tatt på fersk gjerning

Publisert:

To menn er så langt pågrepet etter et innbruddsraid i Tana, Nesseby og Vadsø kommune i helga. Den foreløpige etterforskningen viser at hytter, bolighus og et par bedrifter er berørt.

Anmelder politimesteren

Anmelder politimesteren

Publisert:

Oddbjørn Hansen fra Mehamn har anmeldt politimester Ellen Katrine Hætta fordi lovbrudd ikke blir fulgt opp i Gamvik. – Politiet rykker ikke ut, vi er redd for at det skal skje noe alvorlig, sier Hansen.

Båtruta til Smalfjord legges ned

Båtruta til Smalfjord legges ned

Publisert:

Fra nyåret blir en over 100-årig tradisjon skrinlagt når hurtigbåtruta eller på folkemunne «lokalen» mellom Skjånes i Gamvik og Smalfjord i Tana legges ned.

To gull til Tana

To gull til Tana

Publisert:

Det ble mye edelt metall til finnmarksbryterne i Kolbotn Cup, Norges største bryteturnering.

I mammas fotspor som politi

I mammas fotspor som politi

Publisert:

23 år gamle May Siri Porsanger fra Støren er politibetjent ved Tana lensmannskontor, på samme sted som hennes mor Wenche Porsanger startet sin politikarriere for 33 år siden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...