Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: RITA HEITMANN,

– NRK ødelegger en fin sak!

– NRK ødelegger en fin sak!

Publisert:

– Jeg synes det er en positiv vinkling i Ságat, men NRK ødelegger saken, sier en rasende stefar Johnny Aleksander Jensen Eira. Han er ikke nådig med at NRK kjørte søt-same-jente-susser-syklistene-forsiden helt til topps i NRK Dagsnytt 18.

– Booker ikke samiske artister for å få penger

– Booker ikke samiske artister for å få penger

Publisert:

Festivalsjef Torgeir Ekeland i Aronnesrocen sier at det ikke er for å få penger at festivalen booker samisk musikk. – Det er de beste, de mest aktuelle, sier Ekeland.

Samisk på lektor­utdanningen i Alta

Samisk på lektor­utdanningen i Alta

Publisert: - Oppdatert: 21.08.2018 kl 08:37

Norges arktiske universitet i Alta underviser nå i samisk på lektorutdanningen.

Alle vant kyss fra den søte samejenta

Alle vant kyss fra den søte samejenta

Publisert:

Anja Risten Eira fikk oppdraget med å være blomsterpike i Arctic Race of Norway. Men i sykkelsporten er det fransk kultur som gjelder, så ungjenta fra Kautokeino har kysset seg gjennom sykkelrittet.

Arctic Race of Binges

Arctic Race of Binges

Publisert:

Når støvet akkurat har lagt seg etter Arctic Race of Norway, starter Bingesrittet. Det kan støve desto mer, for traseen er den gamle postveien fra Mieron til Máze.

Verdens sterkeste jente snakker samisk

Verdens sterkeste jente snakker samisk

Publisert:

Marte Fjellheim Sarre får gleden av å spille den sjarmerende Pippi i Beaivváš Sámi Našunálateáhter sin oppsetning til høsten. 28-åringen er fornøyd med at den viktige historien til Pippi nå kan oppleves av samiske barn.

Samisk rock til folket

Samisk rock til folket

Publisert:

ISÁK, SlinCraze og Violet Road skal til helga spille på Aronnesrocken, med slagordet «Rock til folket».

– Virker litt underlig å ikke spørre om eiendomsrettigheter

– Virker litt underlig å ikke spørre om eiendomsrettigheter

Publisert:

– Man bør være varsom med å uttale seg om utfallet av identifikasjonsprosessen. Dette er opp til domstolene å avgjøre. Dette må også gjelde de som skal gjøre forundersøkelsene for Finnmarkskommisjonen, ifølge professor Øyvind Ravna.

Sakkyndigutredningen er ikke fasiten

Sakkyndigutredningen er ikke fasiten

Publisert:

– De har fått et oppdrag angående ressursbruk og rettsoppfatninger. Hvordan de rent konkret løser det oppdraget, er en vurdering de gjør selv, sier Jon Gauslaa om NIKU-sakkyndige, men vil likevel ettergå metoden.

Grovt overtramp

Grovt overtramp

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2018 kl 07:44

Nils Thomas Utsi synes det er nifst, men er ikke overrasket over at utredningen for Finn­marks­kommisjonen ikke spør informanter om eiendomsrett i Kautokeino. Utsi er redd rapporten er politisk styrt. – Det er det groveste overtrampet å politisk bestemme at man eier et annet folks grunn, uten ...

Kvalitetssikrer bort spørsmål om eiendomsrett

Kvalitetssikrer bort spørsmål om eiendomsrett

Publisert: - Oppdatert: 14.08.2018 kl 21:11

Rettsoppfatninger er ikke entydige, og oppfatningene vil kunne variere alt etter hvem som blir spurt. Nikolai K. Winge, som skal kvalitetssikre sakkyndigutredningen til Finnmarkskommisjonen, stadfester likevel at de ikke spør informant­ene om eiendomsrett i Kau­to­keino. – Slik jeg skjønner ...

– Spennende for spillerne

– Spennende for spillerne

Publisert: - Oppdatert: 14.08.2018 kl 15:02

Under Altaturneringen møter lagene nye spennende motstandere som de ikke møter i seriespill. Det er både utfordrende og spennende, synes guttene på PIL G-11.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...