Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Irene Andersen

Ugress på tallerkenen

Ugress på tallerkenen

Publisert:

Smørfjord bygdelag, som holder til på vestsiden av Porsangerfjorden, ønsket å få mer kunnskap om hva slags vekster i nærmiljøet som er spiselige. De inviterte Mona Henriksen fra nabobygda Billefjord til å holde et nybegynnerkurs i urtesanking.

God uttelling

God uttelling

Publisert: - Oppdatert: 18.10.2019 kl 09:14

For jaktlaget til Øyvind Lindbäck ble det en etterlengtet jaktsesong.

Hestelivet er bra for helsa

Hestelivet er bra for helsa

Publisert:

Hver dag gir Åse Jensen (81) hestene på stall Myra i Lakselv mat og utfører generelt stallarbeid. Hun er ikke i tvil om at stallen og hestene er viktige bidragsytere til at helsa er så god som den er.

Verdens synsdag

Verdens synsdag

Publisert:

Synet er vår viktigste sans, men mange av oss vet lite om øyehelse og hva vi kan gjøre for å forebygge. Torsdag ble Verdens synsdag mar- kert på Banak-senteret i Lakselv, for å gjøre folk mer oppmerksomme på syn og helse.

Båtvrak til besvær

Båtvrak til besvær

Publisert: - Oppdatert: 14.10.2019 kl 14:38

Finnmark er i betydelig grad bygd opp omkring utnyttelsen av fylkets rike naturressurser, og fra gammelt av har fiske vært hovednæringen i Finnmark. En omfattende fiskerinæring fører med seg et stort antall fartøy, men hva skjer når båtene ikke lenger kan brukes? Langs fjæra og på havets ...

Småviltjakta godt i gang

Småviltjakta godt i gang

Publisert: - Oppdatert: 09.10.2019 kl 10:35

På FeFo-forvaltet grunn er rype og hare de viktigste artene av småvilt. Så langt er det rapportert inn 8.882 skutte liryper, 2.399 fjellryper og 250 harer.

Jaktfelt i Øvre Anárjohka nasjonalpark en suksess

Jaktfelt i Øvre Anárjohka nasjonalpark en suksess

Publisert:

De siste fire-fem årene har det ikke blitt jaktet i Øvre Anárjohka nasjonalpark. I år fikk derimot FeFo tillatelse, og totalt ti jaktlag fikk muligheten til å jakte på elg i nasjonalparken. Så langt har de skutt 25 dyr.

Trekker seg ut

Trekker seg ut

Publisert:

Nord-Norsk mottakssenter AS har lagt ut sine eiendommer Børselv skole og det tidligere Herredshuset i Lakselv for salg.

Agility – samspill og samarbeid

Agility – samspill og samarbeid

Publisert:

Porsanger hundeklubb i Lakselv er en aktiv klubb som har mange samlinger og treninger for eiere og hunder på alle nivåer. Denne uken arrangerte de kurs med meritterte Ingerid Klaveness i den populære grenen agility.

Smørfjords samlingspunkt i 30 år

Smørfjords samlingspunkt i 30 år

Publisert:

Gjennom 30 år har Smørfjord bygdelag bidratt til samhold og glede for bygdas innbyggere.

Ser mørkt på fremtiden

Ser mørkt på fremtiden

Publisert:

For fiskerne i Kvalsund er det en fortvilende tid. Servicebygget som ble satt opp til dem for 30 år siden, er påbegynt revet. Fiskerne fikk tre ukers varsel på å flytte ut, og dette uten at kommunen har gitt dem et fullgodt alternativ.

En uløst gåte

En uløst gåte

Publisert:

Så langt har det vært minst 173 tilfeller av hunder med blodig diaré siden 1. august. Mattilsynet arbeider hardt for å finne ut hva som kan være årsaken til sykdomstilfellene.

Stort helseløft i Finnmark

Stort helseløft i Finnmark

Publisert:

Finnmarkssykehuset gjennomfører for tiden det største helseløftet i Finnmark noensinne, med nybygg og nytt utstyr i Kirkenes, Karasjok, Alta og Hammerfest. Til sammen investeres godt over fire milliarder kroner.

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt

Publisert:

Sparebank1 Nord-Norge inviterte tirsdag med seg klasse 6A og 6B fra Lakselv barneskole for å plukke søppel.

Julerutene mellom Oslo og Lakselv er klare

Julerutene mellom Oslo og Lakselv er klare

Publisert:

Norwegian vil også i år sette opp juleruter mellom Banak lufthavn og Oslo lufthavn Gar­der­mo­en. I tillegg blir det en ekstra rundtur mellom Alta og Oslo.

Bolyst i KOS

Bolyst i KOS

Publisert:

Som en forlengelse av Bolyst-uka i Porsanger, ble det holdt et eget arrangement på Russenes kro i Olderfjord.

Soppkartlegging i Olderfjord

Soppkartlegging i Olderfjord

Publisert:

Plukking av sopp blir stadig mer populært i Finnmark. Selv øsende regnvær skremte ikke vekk deltagerne når Porsanger og omegn sopp- og nyttevekstforening holdt kurs i Olderfjord.

Hvor blir det av valgflesket?

Hvor blir det av valgflesket?

Publisert:

Bussjåfør Asbjørn Bergstad har i mange år bodd innerst ved den kommunale Risskjåveien, og har ved flere tilfeller vært fortvilet over den dårlige standarden på veien.

Ønsker mer utmarks-romslighet

Ønsker mer utmarks-romslighet

Publisert:

Høyre-politiker Knut Roger Hanssen mener at bruk av ATV og sneskuter har blitt altfor byråkratisk. – Man må ha tillit til de menneskene som skal starte til fjells, sier Hanssen, som blant annet ønsker å sette av arealer for skuterkjøring utenfor løypenettverket.

Fikk lære om krigshistorien og sjøsamisk kultur

Internasjonal friluftsleir i Kokelv:

Fikk lære om krigshistorien og sjøsamisk kultur

Publisert:

Aksjon Soningstegn fredstjeneste (ASF) har i over en uke arrangert en friluftsleir i Kokelv i Kvalsund. Ti frivillige fra forskjellige land har vært samlet for å arbeide med Kokelv kirke, som organisasjonen selv bygde opp etter krigen i 1960.

Fluktgammene har blitt markert

Fluktgammene har blitt markert

Publisert:

Flere steder i Finnmark finnes det rester etter gammer som ble brukt som tilfluktssted under krigen. Historielaget har nå markert flere av disse fluktgammene i Vuođđojokdalen, Porsanger.

Snart en realitet?

Innføring av skolemat-ordning

Snart en realitet?

Publisert:

Uavhengig av resultatet i årets kommunevalg, ligger det an til å bli en ordning med skolemat i Porsanger.

God start på Bolyst-uka

God start på Bolyst-uka

Publisert:

Mandag morgen ble Bolyst-uken innledet med gratis frokost til alle i Porsanger.

Ønsker å hjelpe ærfuglen

Ønsker å hjelpe ærfuglen

Publisert: - Oppdatert: 26.08.2019 kl 11:41

Thomas Hansen fra Mear­ra­siida i Porsanger synes ærfugl-bestand­en har blitt kraftig redusert, og ønsker å få opp antall fugl.

Fjernet bilvrak på eget initiativ

Fjernet bilvrak på eget initiativ

Publisert:

Forlatte bilvrak i Olderfjord-området i Porsanger har i fler­e år skapt frustrasjon. Til slutt tok bilmottaket på Klubben i Indre Billefjord saken i egne hender.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...