Søkeresultat

Nyheter av: Lea Nilsen Marakat

Ønsker å styrke samisk musikkmiljø

Ønsker å styrke samisk musikkmiljø

Publisert:

Musikk-konseptet Lounge Sápmi gikk denne uka av stabelen for sjette gang i år.

En reise i tid

En reise i tid

Publisert:

Denne uken holdt bokforlaget ČálliidLágádus AS i samarbeid med samisk arkiv boklansering og utstilling på Samisk høgskole.

Samlingspunkt i Billefjord

Samlingspunkt i Billefjord

Publisert:

Denne helgen var det nok en gang duket for bygdetreff på samfunnshuset i Indre Billefjord. Kaffe og kaker samt premielotteri og bingo trakk både store og små til den årlige begivenheten.

Her lærer elevene å si navnet på hjembygda si – på kinesisk

Her lærer elevene å si navnet på hjembygda si – på kinesisk

Publisert:

På videregående skole i Kautokeino har seks elever gjort et litt utradisjonelt valg når de har bestemt seg for valgfag dette semesteret. De har nemlig valgt å fylle fem timer av skoleuka med kinesisk.

En bortglemt duft

En bortglemt duft

Publisert:

Billefjordingen Berit Tho­mas­sen holdt i år nok et kurs til glede for nysgjerrige deltakere i hvordan og hvor man kan plukke det velduftende gresset som har vært brukt som parfyme, røkelse og til og med i russisk brennevin.

Kampen om Kjæsvannet

Kampen om Kjæsvannet

Publisert:

Etter flere runder med søknader, innvilgels­e og tilbaketrekking av tillatelser hos fylkes­mannen i Troms og Finn­mark, er fremdeles garnfiske i Kjæsvannet et betent tema for mange av de involverte part­ene.

Unge utstillere på Riddu Riđđu

Unge utstillere på Riddu Riđđu

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2019 kl 09:22

Med Áiloha? sin joik «Dávas» med årets unge kunstner Emil Karlsen og tale med festival­leder Sandra Márjá West, ble årets kunstutstilling "Gieresvuodajn/Med kjærlighet" offisielt åpnet.

Fotballglede i  Porsangerhallen

Fotballglede i Porsangerhallen

Publisert:

Denne uka går TINE fotballskole av stabelen i Porsanger idrettshall, til stor glede for både yngre og eldre. Barn og unge i alderen 6-13 år skal i tre dager trene sammen med spillere fra Porsanger idrettslag.

Fornorskningen utelates

Fornorskningen utelates

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2019 kl 18:58

Når man sammenligner den norske og den samiske læreplanen for historie i studieforberedende utdanningsprogram, finner man mange likheter, men også én stor forskjell.

KOS 4H drar på Oslo-tur

KOS 4H drar på Oslo-tur

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2019 kl 13:31

KOS (Kistrand, Olderfjord og Smørfjord) 4H-gruppa skal denne våren ta turen ned til Oslo for å bevitne åpninga av Olderfjord-huset og fjøset fra Indre Billefjord, som ble tatt ned og fraktet til Norsk Folkemuseum i Oslo.

Anja oppmuntrer til bruk av flere samiske ord

Anja oppmuntrer til bruk av flere samiske ord

Publisert:

I forbindelse med forente nasjoners (FN) internasjonale år for urfolksspråk har Ságat opprettet en ny spalte som vil utgis hver fredag ut året. Spalten vil hver uke inneholde nye gloser på de tre største samiske språkene nord-, lule- og sørsamisk. Hjernen bak spalten er Anja Lovise Skogen ...

Tone-Merethe tar over styringa i butikken

Tone-Merethe tar over styringa i butikken

Publisert:

Olderfjords eneste butikk, Lind & Sønn AS, har vært i drift i snart 33 år. Nå er det klart for et generasjonsbytte, når datter Tone-Merethe Lind skal ta over etter mor Mona Lind som butikksjef i dagligvareforretningen.

Lykkefølelse etter endt svenneprøve

Lykkefølelse etter endt svenneprøve

Publisert:

Det var en gledens dag og feiring hos Ságat da det var blitt klart at de to mediegrafikerlærlingene Ann Helen Gjermundsen og Malin Lurås besto svenneprøven i forrige uke.

Helsesportsuka gikk av stabelen for 43. gang

Helsesportsuka gikk av stabelen for 43. gang

Publisert: - Oppdatert: 01.04.2019 kl 10:11

I går var siste dag i Helsesportsuka 2019 arrangert av Lions i Olderfjord i Porsanger. Det har vært en uke fullspekket med aktiviteter som isfiske, skigåing, skuterkjøring og grilling, i tillegg til fullt kveldsprogram med felles middag, dans, sjørøver- og cowboyfest.

Satser på Porsanger-reker

Satser på Porsanger-reker

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2019 kl 10:20

Det hele startet med en familie som bygde om et gammelt fiskebruk til hotell i Repvåg i 1993. I dag driver familiebedriften to krabbemottak i stadig utvikling, et i Repvåg og et i Indre Billefjord.

Kongekrabbefiske på isen

Kongekrabbefiske på isen

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2019 kl 12:29

En av hybelbeboerne hos Fjordutsikten i Brennelv, ved navn Mika Ervasti, og eier Wenche Johansen testet tidligere denne måneden ut krabbefiskelykken på stor­isen i Brennelvfjorden i Porsanger.

Svømte seieren hjem til Karasjok

Svømte seieren hjem til Karasjok

Publisert:

Tidligere denne måneden tok det årlige norgesmesterskapet i masters med svømming som gren plass i AdO Arena i Bergen. Her deltok blant andre den spreke karasjok­mannen Klemet Turi som fyller 69 år i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...