Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Tom Hardy

Jobbet tre år for boligtomt - endte opp med boligfelt

Jobbet tre år for boligtomt - endte opp med boligfelt

Publisert:

Stian Hansen ville ha boligtomt i Vestre Seida i Tana. I høst bygges det tre hus i et nytt boligfelt et par kilometer nord for tettstedet Tanabru.

Perletur skaper problemer

Perletur skaper problemer

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2019 kl 11:56

En Perletur i Tana har voldt bygda store problemer internt. Bygdelaget mener man bør bruke den hvite stien, mens Frank M. Ingilæ ønsker å fastholde den blå stien. Nylig var kommunen på befaring med Torhop og Tarmfjord bygdelag, som mener den hvite stien er best.

Morten var problembarnet på skolen

Morten var problembarnet på skolen

Publisert:

Morten Karlsen var den verste ungen på skolen. I filmen «Våre håpefulle» tar filmskaper Guro Saniola Bjerk fra Tana et oppgjør med skole­verk­et. Premieren skjedde på hjemmebane sist fredag.

1.600 ender nedover elva

1.600 ender nedover elva

Publisert:

Andeslippet til Lions Club Tana&Nesseby gikk uten problemer i år. Førstepremien gikk til Nedre Tana.

Hedret medlemmer

Hedret medlemmer

Publisert: - Oppdatert: 28.06.2019 kl 00:25

Arbeiderpartiet hedret medlemmer og takket av kommunestyregruppa.

Ap la frem det  politiske regnskapet

Ap la frem det politiske regnskapet

Publisert:

På elvebredden i Holmfjell hos partimedlem og fylkestingsrepresentant Ulf Ballo, ble Arbeiderpartiets politiske regnskap for Tana lagt frem. Som seg hør og bør på sommeren ble det grillet laks og bydd de fremmøtte.

Hekta på toppturer

Hekta på toppturer

Publisert:

Perletur og Til topps i Tana og Nesseby trekker masse folk ut i naturen. – Vi trimmer, nyter utsikt og utforsker ny natur, sier Karina Soini Store fra Tana og Ragnhild Nilsen fra Nesseby.

Kjøp nøkkel - få tilgang til båt

Kjøp nøkkel - få tilgang til båt

Publisert:

Kjøper du nøkkel har du tilgang til over 100 båter i Norge. En av dem ligger ved Smalfjordvann i Tana. Kun kjøpe nøkkel og så få tilgang til en båt - for godt til å være sant. Dette er tilfelle om du har et aktivt medlemskap i Norges Jeger- og Fiskerforbund og at du er 16 år eller eldre.

Sjøsamiske dager på Kildesli

Sjøsamiske dager på Kildesli

Publisert:

Foredrag, workshops og sosialt samvær. I år var de sjøsamiske dager på Kildesli i Austertana et samarbeidsprosjekt i anledning FNs år for urfolksspråk.

Gammebygger med hjerte for samiske tradisjoner

Gammebygger med hjerte for samiske tradisjoner

Publisert:

Firmaer som leverer og bygger hytter finnes det mange av, men det er langt mellom de som leverer gammer for salg. I Tana driver Ole Muosát firmaet Sámi House som har spesialisert seg på denne tradisjonelle måten å bygge på.

Byr på krabbecamp i Lebesby

Byr på krabbecamp i Lebesby

Publisert: - Oppdatert: 17.06.2019 kl 14:47

Konseptet er enkelt, kongekrabber for de som vil se den og spise den. Ideen fikk slovakiske Peter Ivan etter å ha kjørt gjennom Nord-Finland.

Tok seg opp på andre fiskedøgn

Tok seg opp på andre fiskedøgn

Publisert:

Tre laks har drivgarnsfisker Ståle Henriksen fått på to fiskedøgn i Tana. – Det har vært en treg start, medgir han.

Opptatt av næring,  bosetting og bolyst

Opptatt av næring, bosetting og bolyst

Publisert:

Valgkampen er snart i full gang, og denne uken spikret Senterpartiet i Tana valgprogrammet.

Klar for et utrydningstruet fiske

Klar for et utrydningstruet fiske

Publisert: - Oppdatert: 04.06.2019 kl 08:49

Ståle Henriksen (46) er en av de som besitter kunnskapen for å drive med garn i Tanaelva. I dag setter han seg i båten på Langnes med mål å få matlaks.

Milliardutbedring på fylkesvei 98

Milliardutbedring på fylkesvei 98

Publisert:

Veistrekningen Smalfjord- Vestertana er i elendig forfatning, men store bevilgninger vil gjøre at vegen blir ferdigstilt i løpet av et par år.

Ungdommene tok ordet i Tana - holdt tale på tre språk

Ungdommene tok ordet i Tana - holdt tale på tre språk

Publisert: - Oppdatert: 17.05.2019 kl 18:01

Sånn passelig 17. maivær og en flott tale av ungdommen på Tana flerbukshall. – I Tana har vi alt vi trenger, roste Filipp Riel Saua.

Til samme jobb i annen kommune

Til samme jobb i annen kommune

Publisert:

Hun har jobbet som arealplanlegger i Tana i over tre år, nå skifter hun beite, men ikke yrke, og ser for seg varierte arbeidsoppgaver.

Mintes Nils R. Utsi fra Tana i sjakkturnering

Mintes Nils R. Utsi fra Tana i sjakkturnering

Publisert:

Sjakken er på tur opp i Finnmark. I helga gikk FM i sjakk individuelt og Nils R. Utsi minneturnering av stabelen i Tana.

Isgangen startet i Tana

Isgangen startet i Tana

Publisert: - Oppdatert: 27.04.2019 kl 11:50

Våren har kommet brått på og torsdag startet isgangen i Tana. Det er tidlig. Så langt har det vært isgang mellom Leavvajok og Storfossen, der det har dannet seg en ispropp.

Ny rekord for det største LAN-treffet i Finnmark

Ny rekord for det største LAN-treffet i Finnmark

Publisert:

Sosialt, gøy, konkurranser og utrolig populært for gamere fra hele Øst-Finnmark. Årets TanaLAN samlet hele 208 deltakere i løpet av helgen - og det er ny rekord for arrangementet som ble arrangert for første gang i 2010.

Leif kopierte kjæresten og vant

Leif kopierte kjæresten og vant

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2019 kl 08:31

- Siden Aud vant i fjor måtte jeg jo bare vinne, sa en fornøyd Leif Birger Mækinen fra Alta da han vant fiskekonkurransen på Liŋkunjávri i Tana.

La frem utfordringer

La frem utfordringer

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2019 kl 12:32

Mandag denne uken hadde Laksefjord bondelag frokostmøte med listetopper, næringssjef og jordbrukssjef i Lebesby kommune.

Máret levde skikkelig hundeliv i Alaska

Máret levde skikkelig hundeliv i Alaska

Publisert: - Oppdatert: 09.04.2019 kl 08:21

Máret Heatta (36) fra Kautokeino, har levd hundelivet i Alaska i seks år der hun lærte hundekjøring av Iditarod-vinner John Baker som er inupiak. Hun forteller om et ordentlig hundeliv der all hundematen måtte skaffes av dem selv.

Bygger hotell i Utsjok

Bygger hotell i Utsjok

Publisert: - Oppdatert: 25.03.2019 kl 15:07

Om to og en halv måned settes spadestikket for et nytt hotell i Utsjoki i Finland. Det er lokalisert til der elvene Utsjoki og Tana møtes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...