Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Sonja E. Andersen

– Behold DPS i Lakselv

– Behold DPS i Lakselv

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2019 kl 17:56

Norske Kveners Forbund - Ruijan Kveeniliitto forventer at Helse Nord og regjeringen likebehandler minoriteter i Finnmark, og bevarer og utvikler Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Porsanger.

– Blir samisk bare i navnet

Protest mot kutt i samiskopplæring:

– Blir samisk bare i navnet

Publisert: - Oppdatert: 02.05.2019 kl 16:12

Foreldre til elever med samisk som førstespråk har sendt inn klage på skoleledelsens administrative valg av undervisningsmodell, som de hevder betyr nedleggelse av de samiske grunnskoleklassene.

– Som å leve med en sekk tredd ned over hodet

Digitaliseringen:

– Som å leve med en sekk tredd ned over hodet

Publisert:

At alle offentlige tjenester er digitalisert skaper både frustrasjon og fortvilelse blant mange, spesielt eldre som ikke har ressurser til å fyke rundt for å undersøke.

Gjør Liv Annie til en stolt kvæn

Kvensk språkdag/kväänin kielipäivä 26. april:

Gjør Liv Annie til en stolt kvæn

Publisert:

– Kvensk språkdag 26. april og kvenfolkets dag 16. mars er veldig viktige dager for meg og et stort fremskritt for oss kvæner. Nå blir vi både sett og hørt.

Vil plasten havne i sjøen?

Vil plasten havne i sjøen?

Publisert:

Den tidlige våren gir også nye ­utfordringer, som at løypestikker av plast flyter med Stabburs­elva ut i vakre Pors­ang­er­fjorden.

Isfiske til inntekt for bygda

Isfiske til inntekt for bygda

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2019 kl 11:10

Isfiskekonkurransen på Havvannet/Vuolit Áhpelanjávri i påska ble igjen en suksess, og overskuddet går til oppussing av gammelskolen og andre trivselstiltak i den lille kystbygda.

Stor utfart i knallværet

Stor utfart i knallværet

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2019 kl 20:34

Det strålende været skjærtorsdag lokket folk ut i hopetall fra både hytter og hus.

Fra språkreir til CD-innspilling

Fra språkreir til CD-innspilling

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2019 kl 08:18

13 barn var i forrige uke med på innspilling av CD med kvænske barnesanger. Dette som et ledd i utvikling av læremidler til kvænske språkreir.

Parkert skuter hjemsøkt av tyver

Parkert skuter hjemsøkt av tyver

Publisert:

Da Agnar Johansen etter ei uke skulle hente sneskuteren han hadde parkert i Fossestrand, var både trekk, vognkort, verktøy og og det meste av bensinen borte.

Skuterbuksa smelta og tok fyr

Skrekkopplevelse på tur:

Skuterbuksa smelta og tok fyr

Publisert:

Han ble heldigvis ikke fysisk skadd da illsinte flammer plutselig slo opp langs den ene foten hans . Nå ber Svein Arvid friluftsfolk være obs på at skuterklær og sko kan være ekstremt brannfarlige.

– En seier for rettferdigheten

Porsanger tapte og må betale over en halv million:

– En seier for rettferdigheten

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2019 kl 11:02

Retten ga Jonny Birkely Andersen medhold i at oppsigelsen var usaklig, og dømte Porsanger kommune til å betale ham over en halv million kroner. I tillegg må kommunen betale regningen fra sin egen advokat.

– Hvis vi skal lykkes, må vi ha kommunen med på laget

– Hvis vi skal lykkes, må vi ha kommunen med på laget

Publisert: - Oppdatert: 09.04.2019 kl 17:51

Forsvarsministeren er kjempefornøyd med oppbyggingen av Garnisonen i Porsanger (GP), men er helt klar på at skal de lykkes må de ha Porsanger kommune med på laget.

Gospel og andre glade toner

Gospel og andre glade toner

Publisert:

Lakselv blandakor inviterer til konsert på onsdag, der gospel, negro spirituals og litt annet står på repertoaret.

Underskudd også med Høyre

Underskudd også med Høyre

Publisert:

Porsanger gikk i minus også i forrige periode da Høyre satt ved makta. Overskuddet i 2015 skyldtes ikke politikernes innsats, men ytre forhold politikerne ikke har kontroll på.

Vinnerne er kåret

Vinnerne er kåret

Publisert:

Vinnerne av lesekonkurranse er kåret.

Valgkampen tilspisser seg

Valgkampen tilspisser seg

Publisert: - Oppdatert: 03.04.2019 kl 15:01

I kriserammede Pors-anger er valgkampen i full gang. Ap hevder i dag på leserplass at Høyre har vært så nær politisk korrupsjon som mulig, mens Høyre parerer med at korrupsjon må anmeldes.

Dialog med ansatte funker

Tiltak for å få Porsanger på fote igjen:

Dialog med ansatte funker

Publisert:

Sektorstyret for oppvekst og kultur har prøvd ut ledelse og dialog med ansatte i skole­sektoren, med godt resultat. Senterpartiet (SP) mener dette er veien å gå for å få Porsanger på fote igjen.

TLP ønsket åpenhet, og fikk det

TLP ønsket åpenhet, og fikk det

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 09:58

Ordfører Aina Borchs (AP) drøfting/workshop tirsdag ettermiddag om hvordan løse økonomifloka, er et åpent møte der alle kan komme for å høre på. Dette ble klart etter at Ságat tok kontakt med ordføreren om saken.

Nærmere 22,5 mill. må dekkes inn før 2021

Klar melding til kommunepolitikerne:

Nærmere 22,5 mill. må dekkes inn før 2021

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2019 kl 16:30

Kommunens folkevalgte har fått klar beskjed fra rådmannen om at gigant-underskuddet på nær 22,5 millioner kroner må dekkes inn i løpet av 2019 og 2020, og rådmannen vil ha det meste gjort dette året. I tillegg har kommunen et vedlikeholdsetterslep på 12-14 milioner.

Blir klar til åpningen i mai

Blir klar til åpningen i mai

Publisert:

Norsk Folkemuseum har fått nærmere tusen gamle ting fra tvangsevakueringen og etter­krigstiden, og mange av dem kommer fra Porsanger.

Ny blomsterbutikk i Lakselv

Ny blomsterbutikk i Lakselv

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2019 kl 10:37

Så snart oppussing er unnagjort åpner en ny blomsterbutikk i lokalene til Anemone blomster & gaver, som stenger for godt siste dagen i mars.

Krever sekssifret beløp

Arbeidstvisten i Porsanger:

Krever sekssifret beløp

Publisert:

Da forlik mellom Jonny Birkely Andersen og Porsanger kommune ikke var mulig, må retten avgjøre om oppsigelsen var usaklig. Dom i saken kan ventes før påske.

Møtte sin tidligere arbeidsgiver i retten

Møtte sin tidligere arbeidsgiver i retten

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2019 kl 09:29

Etter å ha blitt oppsagt fra brannvesenet fordi han hadde mistet røykdykkersertifikatet grunnet sykdom, saksøkte Jonny Birkely Andersen sin arbeidsgiver Porsanger kommune. Tirsdag møttes de i retten.

Ber ansatte om innspill

21,3 mill. i minus tvinger frem kutt i stillinger:

Ber ansatte om innspill

Publisert:

For Høyre er stillingskutt eneste utvei for å få Porsanger i balanse før valget, men da må også tall fra helse på bordet. Derfor tas debatten ut til folket, og kommuneansatte bes gi innspill til tiltak.

Pensjonister på hugget for å utjevne

Forskjellene øker blant eldre:

Pensjonister på hugget for å utjevne

Publisert:

Pensjonsreform, andre reformer og digitalisering øker forskjellene innad blant landets pensjonister. Pensjonistforbundet ruster nå til kamp for å få jevnet ut disse igjen, og trenger økt oppslutning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...