Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Hyttefelt-planer lagt på is

FeFo forsøkte å få til et makebytte med en privat grunneier for å legge parkeringen på dette området, men naboprotester gjorde at denne planen falt bort. Foto: Torbjørn Ittelin

FeFo har i lang tid jobbet med å få på plass et hyttefelt i Jakobselvdalen. Men parkeringsproblemer ser ut til å stoppe det hele - i alle fall foreløpig.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2018 kl 09:06

Allerede våren 2015 startet Finnmarkseiendommen (FeFo) og Vadsø kommune planleggingen av et nytt hyttefelt i Vestre Jakobselv. Nå har det hele stoppet opp, og årsaken er problemer med å finne vinterparkeringsplasser.

– Vi har forsøkt utallige løsninger for å finne høvelig plass for vinterparkering, men foreløpig ikke kommet i mål med noe, forteller leder for grunn og rettigheter hos FeFo, Sverre Pavel.

27 tomter

Innenfor et felt på 1.022 dekar i området Vestre Solvarden på vestsiden av Jakobselva, var det i utgangspunktet planlagt inntil 40 nye hyttetomter. Antall ble senere redusert til 27.

Selskapet Rambøll er konsulent for planarbeidet, og utfordringene ble etterhvert å finne vinterparkering for dette området, og for alle andre som allerede har hytter på vestsiden av Jakobselva.

190 parkeringsplasser

I planforslaget som er utarbeidet av konsulentselskapet Rambøll AS i Alta blir det konkludert med at det er behov for 1,5 parkeringsplasser per hytte til vinterparkering.

I og med at veien oppover dalen ikke brøytes om vinteren, ble det klart at man dermed hadde behov for 40 vinterparkeringsplasser ved E75 for hyttene tilhørende det nye feltet. Dette kom i tillegg til behovet for parkering knyttet til de 100 eksisterende hyttene oppover dalen på vestsiden av elva. Bruker man det samme tallet, 1,5 bil per hytte, betyr det plass til 190 biler.

I planforslaget ble det slått fast at parkeringsplassen som nå blir brukt vinterstid allerede er sprengt.

Naboprotester

For å løse utfordringen med vinterparkering ble det lagt frem forslag om ta i bruk private jorder til parkering. Det vil si FeFo ønsket å kjøpe/bytte eiendom med privat grunneier.

Store protester fra naboer, inklusive underskriftskampanje, gjorde at Vadsø kommune ikke ga dispensasjon for å bruke området til parkeringsformål. Dermed måtte FeFo se seg om etter andre løsninger om de skal få realisert hyttefelt-planen.

Ikke kommet i mål

– Vi har prøvd utallige løsninger, sikkert opp mot ti forskjellige, for å finne parkeringsområde. Vi har blant annet vært i kontakt med flere private grunneiere, men ikke kommet i mål med noen løsning. Og slik saken står nå, kan vi ikke se at vi kan tilfredsstille kravet om vinterparkering, sier Sverre Pavel.

FeFo har nå sendt en orientering til Vadsø kommune om status i saken.

– Om kommunen står fast ved kravet om disse parkeringsplassene, kan vi ikke se noen løsning slik det står nå. Det betyr at vi ikke kan bygge ut dette hyttefeltet i Jakobselvdalen, selv om vi ønsker å få det realisert, sier Sverre Pavel i FeFo.

Skal opp i PMK

Leder for plan, miljø, og kommunalteknikk (PMK) i Vadsø kommune, Yngvar Mækelæ, bekrefter at de har mottatt et brev fra FeFo med status i saken.

– Denne saken vil bli tatt opp på hovedutvalgets neste møte 7. september. Så får vi se hva som kommer frem der, sier han til Ságat.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...