Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Heiste pride-flagget

Ordfører Aina Borch åpnet seremonien utenfor rådhuset. Foto: Hannah Persen

Tirsdag ble pride-flagget heist utenfor rådhuset i Lakselv.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Kommunen heiste flagget i forbindelse med det første pride-arrangementet i Lakselv og Porsanger. I tillegg til kommunen var også politiet ved fungerende lensmann Siri Ulverud representert.

Det var sol og nærmere 20 grader under åpningen av arrangementet i Porsanger. Publikum applauderte og veivet med pride-flagg under flaggheisingen.

Ordfører Aina Borch åpnet flaggheisingen med en appell.

– Du skal være trygg her uansett hvilken kropp du har, hvem du er eller hvem du liker. Det handler ofte om trygghet, om å føle seg god nok, om å legge skammen til side. Vi trenger et samfunn med trygge rammer. Det er viktig for oss i Porsanger å ta del i å gjøre verden til et bedre sted. Gratulerer med pride i Porsanger, sa en smilende ordfører Borch.

Lensmann Siri Ulverud stilte opp sivilt.

– Det er vel ikke så innlysende i dag hvilken funksjon jeg har, skøyet Ulverud, før hun fortsatte:

– Men jeg jobber hardt for å bidra til et økende innbyggertall i kommunen og derfor stiller jeg sivilt i dag. I politiet har vi et motto som heter "Et politi for alle", og det synes jeg passer veldig fint på en dag som denne. Denne dagen og denne uka viser hvor flott mangfold vi har her, og jeg håper alle dere som jobber med dette vil fortsette den viktige kampen. Et mangfoldig samfunn gir også et rikt samfunn. Vi skal være et åpent og inkluderende Porsanger for alle, sa Ulverud.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Arrangør Ingeborg Walsøe, ordfører Aina Borch og fungerende lensmann Siri Ulverud gledet seg over at Pride Porsanger offisielt har startet. Foto: Hannah Persen

Pride-arrangør Ingeborg Walsøe gledet seg over oppmøtet og inviterte til kommende Pride-arrangement.

– Kom på gratis kino i kveld og på torget i morgen! Happy Pride, jublet Walsøe.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...