Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Etterforskninga av Vadsø-drapet:

Fortsatt høyt trykk

Etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt melder om at politiet holder et høyt trykk i etterforskninga av Vadsø-drapet. Foto: Torbjørn Ittelin

Politiet i Finnmark holder fortsatt høyt trykk i etterforskninga av drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen fra Vadsø.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.07.2018 kl 15:49

Etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt har sendt ut en pressemelding med status for politietterforskninga så langt.

– Det er avhørt om lag 50 vitner siden forrige søndag. Blant annet venner, omgangskretsen til de involverte, støtteapparat og vitner fra butikken er avhørt.

– I løpet av helga ble det foretatt nye søk på Vadsøya etter et mulig drapsvåpen, men fortsatt uten resultat og det vil også kommende uke bli gjennomført søk etter drapsvåpenet.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger og den viser at den avdøde døde av skaden han ble påført.

– Den siktede er overflyttet fra Vadsø fengsel til et ungdomsfengsel i Sør-Norge. Dette fordi siktede er under 18 år.

– Det er ikke planlagt noe avhør av siktede de nærmeste dag­ene. Han er foreløpig blitt avhørt to ganger uten å erkjenne straffeskyld eller knyttet seg til handlingen.

– Videre i etterforskningen gjennomgår vi nå beslag. Blant annet gjennomgår vi telefoner, datamaskiner og venter også svar på biologiske prøver som er sent inn til analyse.

– Vi jobber fortsatt bredt og holder alle muligheter åpne i forhold til motiv for handlingen. Det er fortsatt ikke framkommet noe som tilsier at den avdøde og siktede kjente hverandre, opplyser etterforskningsleder Steffen Andreassen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...