Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Dømt til 3 måneders fengsel

Foto: Illustrasjonsfoto: Lars Birger Persen

En mann i 60-årene er dømt til fengsel i 90 dager etter seksuell handling mot sitt eget barnebarn.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Hendelsen mannen nå er dømt for skjedde i fjor høst i hans hjem i en kommune i Øst-Finnmark. Mannen skal da ha ført sin hånd under trusa til sitt barnebarn som da var 12 år. Barnebarnet var på besøk hos besteforeldrene da dette skjedde.

Fikk se opptak

Retten fikk under rettsbehandlingen se opptak av forklaringen som ble gjort av jenta på Barnehuset i Tromsø to dager etter hendelsen. Hun forklarte detaljert om hendelsen, og forklaringen jenta ga var ifølge retten sammenfallende med det som kom frem av vitneforklaringer i retten. Det ble ført tre vitner i saken.

Den domfelte bestefaren forklarte i retten at han kun masserte føttene til jenta og kilte henne på magen. Han sa også at han kunne har vært bort i trusa til jenta, men at dette i så fall var ubevisst.

Fortalte moren

Jenta fortalte etter en stund sin mor om hendelsen, og foreldrene valgte å anmelde saken.

Retten kom til at mannen handlet med forsett og dømte han altså til 90 dagers fengsel. I tillegg må den domfelte betale erstatning til sitt barnebarn med 30.000 kroner.

Dommen var enstemmig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...