Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Dansen rundt gullkalven

Foto: Sonja E. Andersen

I 2011 kom jeg inn i kommunestyret i Gamvik for FrP.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Etter tips fra sittende ordfører Trond Einar Olaussen (AP), avdekket jeg at et kommunestyremedlem fra AP ikke hadde gjort opp for seg etter en tur som ledsager. Resultatet var at jeg mistet min jobb som lærer og Trond Einar fikk ryddet av veien en politisk utfordrer i AP og ble ordfører.

Etter at jeg gjorde ryddejobben, brukte han sin posisjon til å spre eder og galle om meg. Han har riktig nok sagt at han har sluttet med dette. Greit nok, men han har slått nok spikrer i kisten min. Hva med å bidra til at noen blir trukket ut?

Av hensyn til taushetsplikten kan jeg ikke gå i detaljer rundt årsaken til at jeg til slutt mistet jobben, men jeg kan gi dere en liknelse. En lege sitter i kommunestyret sammen med en person fra et annet parti, som legen gjennom jobben også har konstatert at har hjerteproblemer. Den samme legen følger en sak hvor den politiske motstanderen har gjort noe kritikkverdig. Dette fører så til at personen som også er legens pasient får hjerteinfarkt. Spørsmålet blir da om legen bør miste sin lisens fordi legen ikke tok hensyn til pasientens helse da politiske kritikkverdige forhold ble fulgt opp? Nok om det.

Gjennom yrket har jeg hele tiden vært medlem av Utdanningsforbundet. Utdanningsforbundet i Gamvik jobbet gjennom flere år i det skjulte for at jeg ikke skulle få jobbe i Mehamn. Men som medlem fikk jeg aldri innsyn i det som foregikk bak lukkede dører. I slike fora nektet de meg å benytte skolens lokaler til voksenopplæring og de brukte blant annet ufaglært lærer som ekspert til å erklære meg uskikket som lærer. Jeg aner stemningen der de danset rundt gullkalven i kampen for egen vinning. Mindre en kan dess mer danser man.

Avtroppende rådmann i Gamvik kommune, Ellen Beccer Brandvold, har ikke mye å skryte av dersom en leser om tidligere jobber hun har hatt. Grunnen til at rådmannskarrieren i Gamvik er over taler for seg. Paradokset er at det nettopp er denne rådmannen som har påstått at jeg ikke har arbeidstakerkompetanse. Vår forrige rådmannen fikk et ufrivillig opphold i Nederland etter voldtekt. Han hadde heller ikke mye godt å si om meg. Kanskje like greit.

Rådmann i Porsanger, Bente Larsen, forlangte utvidede referanser på meg, etter at jeg ble innstilt da jeg søkte jobb som lærer der. Men i media hevder hun hardnakket at hun ikke har vært involvert i saken. For meg er dette kjente toner fra kommuner som styres av AP.

Etter at jeg fulgte opp falske påstander om at jeg har en dom på meg som sier at jeg er uskikket til å være lærer, hevdet oppvekst- og kultursjef i Porsanger, Irmelin Klemetzen, at påstanden kom fra oppvekstleder i Gamvik, Tove Nordnes, noe hun benektet. Uansett hvem som snakker sant, så viser det at mennesker i betrodde stillinger også lyver og misbruker sine stillinger.

Jeg har sett nok dokumentasjon til å vite at bror til Bente Larsen og rådmann i Lebesby kommune, også hadde en finger med i spillet da jeg ikke fikk jobb i Lebesby, uten at noen av de har tatt seg bryet å snakke med meg. For ordens skyld kan det nevnes at rådmann Harald Larsen tidligere var ordfører for AP Lebesby.

Som ildsjel i Mehamn idrettslag sørget jeg for at de fikk 20.000 kroner øremerket trenerutvikling. Dette i tillegg til de ca. 900.000 kronene de hadde på konto fra før av. Ikke én eneste krone er per dato brukt til trenerutvikling. Mitt engasjement i denne saken førte til at jeg ble ekskludert fra Mehamn idrettslag. Sittende leder Frode Nilsen, kunne stolt fortelle Finnmarken at jeg er prototypen på en kverulant og har villig vekk fortalt hvor dyktige han og hans medhjelpere er. Den sittende leder har per dato ikke klart å legge frem et godkjent regnskap for de om lag 900.000 kronene som styret disponerer. Fristen var 31. mars i år.

De siste årene var deg jeg som sørget for at bryteguppa i idrettslaget hadde aktivitet. Som takk for innsatsen nektet idrettslaget å betale 28.000 kroner, som de etter all praksis skulle ha betalt. Regningen fikk jeg.

Nytilsatt rektor i Mehamn, Ann Ågot Basma, ringte meg før påske. Medlemmer av Mehamn bryteklubb skulle få ta livredningskurs sammen med ansatte på Mehamn skole. Men da måtte jeg som politiker slutte å kritisere den nå iverksatte firedelingen av Mehamn skole. Det var viktig at vi snakket hverandre opp var beskjeden. På rekordtid innrettet hun seg i dansen!

Jeg motstod tilbudet og vi ordnet instruktør selv. Rektoren fant det heller ikke interessant å la meg få vise hva brytesporten har å by på i skoletiden. Men det snakkes mye om samarbeid mellom skole og nærmiljøet.

Felles for de nevnte personene, er at de har en egen evne til å danse rundt gullkalven i jakten på egen lykke (flere kunne ha vært nevnt). Det å samtidig spenne bein på andre hører med. Med rådmannens avgang forsvant en gullkalv og dansen rundt vår ordfører har stilnet betydelig. Dette etter hans mange ulike historier i samme saker har blitt avslørt. Men det dukker alltid nye gullkalver opp, slik at dansen kan fortsette.

Jeg for min del skal fortsette å straffe disse danserne, og det gjør jeg best med å fortsette å være meg selv. Jeg vet at det smerter danserne når de hører andre personer si at jeg er en knakende god person som har mye å bidra med i samfunnet.

Siste nytt i Mening Vis flere

Valg, makt og posisjoner –  Karasjok behøver handlekraft og endring!

Leserinnlegg:

Valg, makt og posisjoner – Karasjok behøver handlekraft og endring!

Det er mye jeg kunne ha skrevet om mine erfaringer som folkevalgt, både på godt og vondt, men jeg tenker å bruke mest tid på å fokusere fremover, og finne løsninger for fremtiden.

Svar til AP-medlem og Scandic-direktør Hans Paul Hansen

Leserinnlegg:

Svar til AP-medlem og Scandic-direktør Hans Paul Hansen

Vi vil ha en næringspolitikk for fremtida!

Leserinnlegg:

Vi vil ha en næringspolitikk for fremtida!

Jeg mener Sametinget brenner for flere bærekraftige og varige arbeidsplasser for å styrke bosetningen slik at fremtiden for samisk kultur og språk styrkes.

Leserinnlegg:

Rett rekkefølge i Nordkapp-saken

Dette er oppskriften på ny optimisme og Tana som magnet!

Leserinnlegg:

Dette er oppskriften på ny optimisme og Tana som magnet!

Navlebeskuende av Per Willy Amundsen

Leserinnlegg:

Navlebeskuende av Per Willy Amundsen

Jernbane til Tromsø, som alternativ, vil ikke ha noen praktisk betydning for min by. Mens oppgradering av veier, som ble bygd ut sist for 50 år siden, vil ha stor betydning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...