Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Leserinnlegg:

Børselv skole – nedleggingstruet igjen

Foto: Oddgeir Johansen

På torsdagens formannskapsmøte 29. november vedtok Ap og Høyre i Porsanger å legge ned Børselv skole. Tverrpolitisk liste (TLP) med sine to representanter som var tilstede på møtet stemte imot.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 13:32

Tverrpolitisk liste har jobbet for å holde liv i grendeskolene i Porsanger siden 2015 og hadde gjenåpning av Børselv skole og ungdomstrinnet i Billefjord som valgkampsak under kommunevalget 2015. Tverrpolitisk liste jobber for kvensk og samisk språkutvikling og for å få et best mulig grunnlag for læring er det viktig å ha en skole i nærmiljøet som arena for læring.

Vi kan fort være tilbake i de tilstander som rådde i 2015 da skolebarna ble busset fra Børselv til Lakselv hver dag. Det er trist at det ikke er mer kontinuitet og stabilitet i skolestrukturen i Porsanger. Skolebarna skal måtte forholde seg til politikernes skiftende agenda. Vi ser igjen at det er skolebarna som lider under dette.

Skal man skape bolyst i distriktene og i det hele tatt få noen til å flytte til distriktene så er det en forutsetning at det er en skole på stedet. I all fall hvis det er familier som har barn eller som planlegger å få barn. Vi så at det etter at Børselv skole ble lagt ned i desember 2014 flyttet flere barnefamilier fra Børselv. Det er slitsomt å leve i uforutsigbarhet for barnefamiliene.

Tidligere i år gikk rådmannen i Porsanger ut og ville satse på å bygge en skole til 4 millioner kroner i Børselv og nå har vinden snudd og nå skal skolen legges ned. Det henger ikke «på greip» som man sier på folkemunne. Hva skal innbyggerne i Børselv forholde seg til når det svinger slik?

Det er trist å se hvordan enkelte politiske partier nedprioriterer distriktene. Tverrpolitisk liste vil støtte grendeskolene i Børselv og Billefjord, men vi kan fint lite gjøre dersom vi ikke får en utstrakt hand fra de andre politiske partiene. Vi håper på samarbeid til det beste for barna i både distriktene og i sentrale strøk i Porsanger.

Siste nytt i Mening Vis flere

Valg, makt og posisjoner –  Karasjok behøver handlekraft og endring!

Leserinnlegg:

Valg, makt og posisjoner – Karasjok behøver handlekraft og endring!

Det er mye jeg kunne ha skrevet om mine erfaringer som folkevalgt, både på godt og vondt, men jeg tenker å bruke mest tid på å fokusere fremover, og finne løsninger for fremtiden.

Svar til AP-medlem og Scandic-direktør Hans Paul Hansen

Leserinnlegg:

Svar til AP-medlem og Scandic-direktør Hans Paul Hansen

Vi vil ha en næringspolitikk for fremtida!

Leserinnlegg:

Vi vil ha en næringspolitikk for fremtida!

Jeg mener Sametinget brenner for flere bærekraftige og varige arbeidsplasser for å styrke bosetningen slik at fremtiden for samisk kultur og språk styrkes.

Leserinnlegg:

Rett rekkefølge i Nordkapp-saken

Dette er oppskriften på ny optimisme og Tana som magnet!

Leserinnlegg:

Dette er oppskriften på ny optimisme og Tana som magnet!

Navlebeskuende av Per Willy Amundsen

Leserinnlegg:

Navlebeskuende av Per Willy Amundsen

Jernbane til Tromsø, som alternativ, vil ikke ha noen praktisk betydning for min by. Mens oppgradering av veier, som ble bygd ut sist for 50 år siden, vil ha stor betydning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...