Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Badeliv på «Polmak beach»

De er på ferie nordpå, og skulle avkjøle seg fra varmen i sør, men det har vært likedan nordpå. Her bader de på stranda ved Tanaelva i Polmak fra venstre: Stefanie Iversen (48), Ole Andreas Iversen (7), Kathrine Iversen (14) og Leif Arne Iversen (55), alle Rendalen, sistnevnte er opprinnelig fra Reppen i Nesseby. Foto: Tom Hardy

Det har nok ikke vært badet så mye i Tanaelva på mang­e år som i sommer. Stranda i Polmak er et yndet utfartssted. – Vi kom til Finnmark for å avkjøle oss, men varmen innhentet oss, forteller Leif Arne Iversen, bosatt i Rendalen, men opprinnelig fra Nesseby.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Et titalls biler står parkert ved riksveien i Polmak og nede ved elva er det folksomt.

Vi møter Leif Arne Iversen (55) som er på stranda sammen med familien. Barna Ole Andreas Iversen (7) og Kathrine Iversen (14) bader i elva mens kona Ste­fanie Iversen (48) soler seg på stranda. Familien bor i Rendalen i Hedmark, men Leif Arne Iversen kommer opprinnelig fra Reppen i Nesseby. Han og kona flyttet fra Finnmark i 2008, da fra Karasjok. I dag jobber han på Moelven/Øst­erdalsbruket AS, mens hun er byggesaksbehandler i Rendalen kommune.

Skulle fiske

– Vi kom til Nesseby for fjorten dager siden og har fortsatt en uke ferie igjen. Egentlig hadde vi lyst til å avkjøle oss, men det har vært mye bading, først badet vi oss nordover når vi kjørte oppover. Hjemme har vi badet både i Varangerfjorden og i fjellvann­ene. Det har vært mer bad­ing enn fisk­ing, slik vi egentlig hadde planlagt, forteller Leif Arne Iver­sen.

Barna hans er ikke direkte lei seg.

– Her i Polmak var det flott å bade, vi koser oss, forteller de ute i vannet.

Også andre steder i Tana var det folksomt på strendene. I Skiippa­gurra kan vi observere full strand, både med biler og mennesker. Og en kjapp tur innom Holmfjell på kvelden viste at det fortsatt var folk ute og badet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...