Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Allsang nær grensen

Stian Labahå konstaterer at han har truffet med årets Grenseløsfestival-program. Foto: Birgitte Wisur Olsen

Det blir garantert høy allsangfaktor under årets Grenseløsfestival.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Det blir en headlinerfestival, fastslår Stian Labahå fra Grenseløsfestivalen og forklarer «headliner» som store artister som er store i musikkverdenen i Norge.

Grenseløsfestivalen gikk på en smell i fjor med Aurora, noe som kostet en million kroner i underskudd og gjør at arrangøren i år med sine egne ord «safer» skikkelig.

– Det ble dessverre for snevert for Kirkenes. Aurora er en flott artist, men det blir ikke allsang som med DDE, CC Cowboys og Åge Aleksandersen som er faktisk akkurat den pakken jeg gjør i år. I år gjør vi to store headlinere per dag, som begge er superfolkekjære. Derfor treffer vi sånn som vi gjør i år, vi har aldri solgt så mange festivalpass og ligger faktisk 500 prosent over det vi har gjort til vanlig.

Helt unikt

Barentshallen kan ta 2.500 personer per kveld.

– Vi har til nå solgt 500 til 600 helgepass, pluss dagspass. Og til Kirkenes å være er det utrolig bra, folk liker å ta det på sparket her. Her er det vanligvis ikke særlig med forhåndssalg. Det er nesten aldri utsolgt på noe, derfor stresser ikke folk med det heller. Derfor er det helt unikt billettsalg vi opplever nå, sier Stian Labahå.

Målet for festivalen er å hente inn fjorårets underskudd, og å få pluss i årets regnskap totalt.

Fem flotte år

Festivalen starter på fredag med Vassendgutane og Åge & Sambandet.

Ingenting kommer også, og i teltet er det gratis konsert med Epnut Noylers.

Lørdag er det også store navn på plakaten. CC Cowboys, DDE, Iron Neiden og oktoberfest med Oslo Blaaseorkester.

Grenseløsfestivalen har også noe for de mindre. Kyle Allesandro, gutten med den klokkeklare stemmen, kjent fra Norske Talenter og Allsang på grensen.

Årets Grenseløsfestival er den syvende i rekken og starter fredag 31. august.

Stian Labahå beskriver at det starter med fem flotte år da festivalen ble bygd.

– I fjor traff vi på en kvist. Det samla programmet ble ikke tiltrekkende nok. Vi hadde 1.000-1.200 færre publikummere enn vanlig, og det merket vi godt. Vi drev lenge og vurderte om vi skulle tørre å gå videre. Men vi startet planleggingen og kom til at det her kommer til å smelle skikkelig, og det er bare så utrolig godt å allerede se at vi har valgt riktig. For forhåndssalget er altså eventyrlig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...