Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Fikk vite om rettssaken da media omtalte dommen

Knut Roger Hanssen (H) er kritisk til at den mangelfulle informasjonsflyten fra ordfører Aina Borch (AP). Foto: Marius Thorsen

Knut Roger Hanssen (H) mener ordfører Aina Borch (AP) burde orientert den øvrige politiske ledelsen om rettssaken mellom kommunen og Werner Eriksen.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 15:59

– Jeg fikk først vite om rettssaken da dommen ble omtalt i avisa denne uka. Det kan ikke være slik at ordføreren styrer denne butikken alene, uten at vi informeres. Jeg forventer at vi som sitter i formannskapet og økonomiutvalget orienteres om slike saker, sier Hanssen som både sitter i nevnte utvalg og i kommunestyret, der han også er gruppeleder for sitt parti.

Mandag denne uka kunne Ságat melde at brøytekontraktør Werner Eriksen hadde vunnet frem med sitt søksmål mot kommunen, etter uenigheter om innholdet i en brøyterode. Det retten konkret hadde tatt stilling til var om en parsell i Brenna inngikk som en del av roden Eriksen hadde fått betalt for å brøyte i Børselv.

Indre Finnmark tingrett konkluderte med at parsellen ikke inngikk i roden, og dømte dermed kommunen til å betale Eriksen 376.124 kroner for utført arbeid og for dekning av saksomkostninger.

Kommunens egne saksomkostninger kommer i tillegg.

– At kommunen er i rettstvist med sitt eget næringsliv er selvsagt kjedelig. Men poenget her er at vi skulle vært blitt orientert om at det pågikk en rettslig prosess. Slik jeg har forstått det har heller ikke varaordfører visst noe om denne rettsprosessen, sier Hanssen.

Han legger heller ikke skjul på hvor han henger bjella for den dårlige informasjonsflyten.

– Dette er ordførers ansvar, helt udiskutabelt, sier Hanssen, som legger til at han nå vil ha saken på bordet; og det i god tid før kommunen eventuelt vurderer å foreta seg noe videre.

– Kommuneøkonomien går på ratata, og per nå har denne saken kostet oss et sted mellom 370.000 og 380.000 kroner. Jeg forlanger at vi som sitter i formannskapet og økonomiutvalget blir orientert før man eventuelt foretar seg noe videre, sier han.

Hanssens partikollega Jonas Sørum Nymo, som også er varaordfører i Porsanger, bekrefter at han først ble gjort kjent med rettsprosessen i forbindelse med medieomtale av dommen.

Det på tross av at Werner Eriksen tok ut søksmål mot kommunen så tidlig som 30. august i fjor og at kommunen ga sitt formelle juridiske tilsvar på søksmålet 23. oktober.

– Det er veldig spesielt, forteller varaordføreren.

Porsanger-ordfører Aina Borch (AP) som for tiden er på ferie erkjenner at hun ikke orienterte den øvrige politiske ledelse i kommunen om den rettslige prosessen.

– Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke har orientert formannskapet om saken. Jeg så ikke omfanget da jeg signerte fullmakten, rett før jeg tok ferie, skriver Borch i en melding til Ságat.

Hun legger til at formannskapet vil bli orientert om saken i sitt neste møte 19. februar.

Som øverste juridiske ansvarlige i kommunen er det ordføreren som gir nødvendige fullmakter når kommunen skal representeres i for eksempel rettssaker. Også i enkelte barnevernssaker, i tinglysninger og en del andre saker er ordførers fullmakt nødvendig.

– Det har ikke vært rutine å orientere formannskapet om slike saker, og det har heller ikke vært etterspurt. Derfor var jeg ikke obs i denne saken heller, opplyser ordføreren.

Søksmålet mot kommunen ble imidlertid tatt ut 30. august i fjor, lenge før ordføreren signerte fullmakten og reiste på ferie i januar.

Ságat har derfor bedt ordføreren svare på når hun ble gjort kjent med saken. Det er et spørsmål som ikke er blitt besvart.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...