logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Tana-nytt

Tana kommune

Smånytt fra Deatnu-Tana.
Se forøvrig www.tana.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Mangler bøsse­bærere

I Tana trenger man fortsatt noen bøssebærere i forbindelse med Tv-aksjon 2014. Årets aksjon går til Kirkens Nødhjelps aksjon «Vann forandrer alt».
Om du kan stille opp kan du kontakte Laila Dervo i Tana kommune som nåes på telefonnummer 464 00 306, eller e-post: laila.dervo@tana.kommune.no.
På torsdag opplyst­e kommunen at de manglet bøssebærere på strekning­ene Masjokkrysset til Tanabru, Harrelv til Luftjok samt ved krysset fra Søndre Luftjok til gamle S-laget.

| 18.10.2014 |

Nye IFU presenteres

Næringslivet inviteres til møte om Indre-Finnmark Utviklingsselskap (IFU) for inspill og ønsker om «Nye IFU» førstkommende mandag 20. oktober på rådhuset. Møtet avvikles på kveldstid og IFU er ment å være et verktøy for eierkommunene i arbeidet med næringsutvikling. 

Det blir informasjon om IFU og prosjektet og daglig leder i IFU Marianne Balto og prosjektleder Aina Borch ønsker å treffe så mange som mulig fra næringslivet. 

  Det er også satt av tid for innspill fra næringslivet – behov og ønsker.

Bakgrunnen for møtet er at tiden har endret seg fra IFU så dagens lys for mer enn ti år siden, og nå står i en omstillingsprosess for å tilpasse drift til kommunene og næringslivet i Indre Finnmark sine behov. Derfor har man altså igangsatt prosjekt «Nye IFU», og de ønsker i denne forbindelse å møte næringslivet i eierkommunene Porsanger, Karasjok, Tana og Nesseby.

| 17.10.2014 |

Suppleringsvalg

Kommunestyret i Tana har foretatt suppleringsvalg etter avdøde Per Magne Lille som representerte SV. Valget er foretatt for resten av valgperioden 2011-2015.
Som nytt fast medlem i helse- og omsorgsutvalget for grupperingen AP, Fe/Ol, SfP/NSR og SV velges Gry Hege Lille (Fe/Ol).
Som nytt medlem i helse- og omsorgsutvalget for grupperingen AP, Fe/Ol, SfP/NSR og SV velges Astrid J. Kjølås (SV).
Som ny fast representant og personlig vararepresentant for SV i valgnemnda velges som fast representant Astrid J. Kjølås med Jan Svendsen (SV) som personlig vara.
Som fast representant til representantskapet i Norasenteret IKS velges Per Ivar Stranden (AP).
Som 3. vararepresentant til Øst-Finnmark regionråd velges Astrid J. Kjølås.

| 16.10.2014 |

Høyt henger hun for å bli bedre

Kristin Størmer Steira fra Tana er ikke bare interessert i langrenn og friidrett. Hun vil så gjerne helt til toppen i skisporet, og da er det like greit å øve seg i fjellveggen, mener hun overfor Adresseavisen. Hun forklarer at klatringen i sommer og høst har gjort henne godt, da som langrennsløper. For selv om hun da er «utenfor løypa», er det nettopp en kombinasjon av fysisk aktivitet og mental utfordring som trigger henne. Og som hun tar med videre til vinterens mange gjøremål.
– Det aller beste ved klatringen er at jeg har fullt fokus. Jeg er til stede fullt og helt, og tenker ikke på noen andre ting. Sikkerhet er viktig, men det er godt å kjenne på frykten av og til. Mestringsevnen ved å klare det, og belønningen ved å komme til toppen, er fantastisk, sier 33-åringen, som bodde i Tana frem til hun var 16 år. Hun legger til at hun startet med denne idretten for tre år siden og regner seg fortsatt som nybegynner.
Hun har klatret mange steder i sommer og høst, blant annet i Romsdalsalpene og i canadiske Banff. Det er nabobyen til Canmore, hvor forloveden Devon Kershaw bor, han som også er langrennsløper i verdens­eliten.

| 15.10.2014 |

Møte i disputvalget

Dersom du planlegger å ferdes motorisert til fjells eller fiske med garn under isen er søknadsfristen for neste runde med behandlinger satt til 5. november.
Det neste møtet i garnutvisnings- og dispensasjonsutvalget er den 12. november.

| 14.10.2014 |

Høring om skuterløype

Forslag til endringer i forskrift om skuterløyper, Tana kommune, andre høringsrunde er nå i gang.
Med bakgrunn i kommunestyrets vedtak den 18.06.2014 sender kommunen på høring et nytt forslag til endring i forskrift om skuterløyper.
Høringsfristen er satt til 20. oktober 2014. Høringsdokumentene ligger ute på Tana kommunes hjemmeside. Alle er velkomne til å avgi uttalelse.

| 11.10.2014 |

Nystrøm til Elkem Tana

Mangeårig medarbeider i Trygg Trafikk i Finnmark, Ketil Nystrøm, skal i løpet av denne høsten over i nytt virke, nemlig som HMS-ansvarlig ved Elkem i Tana. Han legger ikke skjul på at det er blandede følelser knyttet til jobbyttet.
– Mye av motivasjonen for at jeg tok løs på jobben i Trygg Trafikk var at jeg ønsket å prøve å jobbe på et nytt nivå. Nå er jeg kommet til et punkt der jeg føl­er at jeg trenger noe nytt igjen. Og det håper jeg Elkem-jobben skal bli, sier Ketil Nystrøm til Altaposten i et intervju.

| 10.10.2014 |

Bøsse­bærere

Årets tv-aksjon går til Kirkens Nødhjelps aksjon «Vann forandrer alt»
I Tana trenger man bøssebærere slik at man kan bidra til tv-aksjonen. De som ønsker å bidra kan kontakte Laila Dervo i Tana kommune.

| 09.10.2014 |

Elg­påkjørsel

Mandag kveld klokken 18.40 fikk politiet i Øst-Finnmark inn melding om en elgpåkjørsel på E6 nord for Levajok. Det meldes om en del skader på bilen, men ingen personskader. Viltnemnda ble varslet om forholdet.

| 08.10.2014 |

Sier opp båtplasser

Einar Johansen fra Ivarjok sier opp sine to båtplasser ved den kommunale kaia i Torhop.
Det dreier seg om båtplass nummer 7 ved flytebrygga i Torhop og båtplassen v/kaia i Torhop der M/K«Opal» ligger. Oppsigelsen gjelder fra nyåret.

| 07.10.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail