logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Tana-nytt

Tana kommune

Smånytt fra Deatnu-Tana.
Se forøvrig www.tana.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Jobber på anlegg

Piera Jon Heaikka Asllat Holm har fått seg jobb gjennom Ung Jobb-systemet til Tana kommune, og nå søker oppdragsgiver, Sirma IL om utbetaling av lønnstilskudd. Idrettslaget søker om 2.500 kroner i tilskudd fra kommunen.

Piera Jon Heiakka Asllat Holm er ansvarlig for gressklipping av fotballbanen, Allaroavvi stadion i Sirbmá. Han skal også holde ryddig anlegget inkludert bygning­ene gjennom sommersesongen. Han skal hjelpe til med forefallende anleggsarbeider etter avtale med anleggsgruppa. I tillegg skal han jobbe med arrangementer som idrettslaget har i sommer. 

 

| 22.07.2014 |

Støtte til sikring

Tana kommune søkte i fjor om statlig medvirkning til sikring av Seidastryket. Nå, 9 måneder etter, foreligger svaret fra Miljødirektoratet. Tana kommune ønsker at området tilrettelegges som friluftsområde for allmennheten.

«Søknaden tilfredsstiller de kriteriene som er satt for tildeling av statlige midler, og Miljødirektoratet gir med dette signal om at vi ønsker å medvirke til sikring av området for allmennhetens friluftsliv», skriver Miljødirektoratet i et brev til Tana kommune. 

De ber til sist om en takst på området før de tilkjennegir sitt økonomiske bidrag.

 

| 19.07.2014 |

Klart for maraton

Tana Maraton 2014 er rett om hjørnet, nærmere bestemt førstkommende lørdag. Da kan de løpeglade finnmarkinger menge seg med finske løpere i en løpsopplevelse langs Tanadalen på finsk side. 

I tillegg til vanlig maratondistanse er det også åpnet for halvmaraton og kvartmaraton. Løpet går mellom Utsjok og Nuorgam. 

 

| 18.07.2014 |

Utvidet permisjon

Kommuneoverlege Lars Kristian Kvalheim har fått utvidet sin permisjon fra jobben sin i Tana kommune med ett år. 

– Kvalheim har fått utvidet permisjon. I hans sted vil Anders Hoel Gabrielsen fortsette som kommune­over­lege i Tana i permisjonsperioden, forteller kommunalsjef for helse og omsorg i Tana kommune, Anu Saari, til Ságat.

 

| 17.07.2014 |

Utstilling av Mathisen

Hans Ragnar Mathisen ønsker velkommen til utstilling på Galleri Martin torsdag formiddag. 

Det vil bli montering og åpning av utstillingen som en del av prosjektet «Midnattsol og Polarnatt, Ur­folks­­kunstnere krysser grenser i Arktis», der flere deltagere fra urfolk i Russland deltar.

Hans Ragnar Mathisen er en svært anerkjent, samisk maler, grafiker og forfatter. Han ble utdannet ved Stat­ens håndverks- og kunstindustriskoles malerlinje og Statens kunstakademi, maleri og grafikk hos blant annet Ludvig Eikaas. 

Mathisen er født i Narvik og oppvokst i Vestertan­a og Tromsø. Han har således sterke røtter til nettopp Tana og også til Porsanger.

 

| 16.07.2014 |

Funnet i god behold

En mann på fisketur i Tanafjorden ble meldt savnet etter at han ikke dukket opp som avtalt. Det ble iverksatt søk etter vedkommende der Hovedredningssentralen ble varslet og SeaKing og Indre kystvakt bistod i søket, som heldigvis endte godt. 

– Savnede funnet i god behold på sin hytte av mannskap på SeaKing. Pårørende varslet. Takk til alle etater som bistod, skriver politiet i Øst-Finnmark på twitter etter at mannen altså var funnet.

 

| 15.07.2014 |

Ønsker overtakelse

Hedeguohppi bygdelag ønsker seg at Tana kommune overtar ansvar og vedlikehold, samt brøyting av privat vei fra E6 i Vestre Skiippagurra og ned til siste hus i Hedeguohppi, eid av Runar André Saua. Det skriver de i et brev til Tana kommune.

«Bakgrunnen for søknaden er blant annet at det har kommet signaler fra renovasjonsselskapet Masternes om at de ikke vil kjøre ned til Hedeguohppi på grunn av svært dårlig veistandard og trær langs siden som skraper opp bilene deres. Det er mange i bygdelaget som ikke er i en slik helsetilstand at en kan trille søppelkassen opp til E6 med avstander opp til en kilometer. I tillegg blir veien i økende grad benyttet av andre enn bygde­lagets beboere. Her kan nevnes barnehager, hjemmesykepleien, dagsenter for dementer, laksefiskere og lignende», skriver bygdelag­ets leder Karin Pettersen. 

Bygdelaget har også tidligere søkt om kommunen kunne overta veien, men fikk da nei. Bygdelaget skriver at flere nyetableringer er på gang, og at mange unge har etablert seg i grenda, og mener dette bør telle til deres fordel.

 

| 12.07.2014 |

Bygdelag gir ikke opp

Masjok bygdelag har foreslått navn på småveier i Tana kommune, men Oppvekst- og kulturutvalget har ikke godtatt bygdelagets navneforslag, ettersom de inneholder stavelsen jok, som OKU mener er uten betydning, og derfor ikke kan brukes i navnesetting.

«Masjok bygdelag fastholder sitt ønske om at de foreslåtte navn skal benyttes med den skrivemåten vi har foreslått», skriver leder Hege Mäntyjärvi i et brev til Tana kommune.

Som eksempel nevner bygdelagslederen at Masjok, som åpenbart har samme jok-stavelse, er en skrivemåte godkjent av Tana kommune den 2. februar 1994. Hun mener videre at intensjonen i navneloven ikke er at et kommunalt utvalg skal bestemme navn i strid med navneobjektets befolkning, slik hun mener OKU i Tana kommune ønsker å gjøre.

 

| 11.07.2014 |

Bane bygd etter ønske

Sirma idrettslag, ved Per Torleif Ravna, har stilt spørsmålstegn ved BMX-banen som skal bygges i Sirbmá. Nå har de fått svar fra avdelingsleder Øystein Somby-Solaas i Tana kommune. 

«Banen skulle bygges etter ungdomsrådets ønsker. Hopp og doseringer ble utformet i samarbeie mellom entreprenør og representanter fra ungdomsrådet. I ettertid kan vi være enig om at for mye til «ukyndige» i denne saken, men det er ikke for sent å rette på noe av det. Dekket kan komprimeres, kanskje det må tilføres annen grus. Banen skal ikke fremstå som noen konkurransearena, det er et nærmiljøanlegg. Forbedringsarbeid må gjennomføres innenfor allerede tildelte økonomiske midler», skriver Somby-Solaas.

 

| 10.07.2014 |

Ungdommer på tur

13 tanaungdommer skal være en hel måned på tur i kulturens tegn. Tanaværingene er noen av i alt 70 ungdommer fra Norden som er med på teaterprosjektet «Fenris» som har premiere 11. juli i Akureyri, Island. 

– Etter premieren følger en turnè gjennom Island, Færøyene og Danmark. Turnèen kan du følge på Facebooksiden «Fenris på turnè, opplyser Dag Broch ved Tana kulturskole.

 

| 09.07.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail