logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Tana-nytt

Tana kommune

Smånytt fra Deatnu-Tana.
Se forøvrig www.tana.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Tidlig ute med påmelding

Murmansk sportskole nr. 13 fra Russland er den første klubben som melder på sin tropp til Tana Cup 2015.
Murmansk har påmeldt 13 gutte-/ungdomsbrytere. Åtte brytere er påmeldt i klasse ungdom 18, mens fem brytere er påmeldt i klasse gutter 15. Bryteklubben Tanas internasjonale stevne Tana Cup arrangeres helga 16. - 17. januar 2015.

| 30.10.2014 |

Rømmegrøtkafé på lørdag

Førstkommende lørdag går Tana Bygdekvinnelags tradisjonsrike rømmegrøtkafé av stabelen på miljøbygget i Tanabru.
I tillegg til hjemmelaget rømmegrøt med spekemat blir det loddsalg med kvalitetspremier. Tana arbeidsservice vil ha stand med sine produkter. Det blir salg av kaker, vafler og kaffe. I år vil man tilby gluten- og laktosefri rømmegrøt og kaker for de som behøver det.

| 29.10.2014 |

Kriseteamet i beredskap

Dødsfallet i Utsjok berører mange i Tanadalen. Familie og vennskap krysser landegrensen på utallige måter. Det kan være godt å ha noen å snakke med om det som har skjedd i vår nabokommune. Det opplyser Tana kommune.
Krisetemaet er derfor tilgjengelig for de som ønsker det. Du kan få kontakt både med både legevakt og kriseteamet ved å ringe 455 17 700.

| 28.10.2014 |

Får bygge vognskur

Tana komune har gitt Rema 1000 ved Cristoffer Breivik tillatelse til å sette opp vognskur utenfor Tanatorget. Vognskuret er beregnet på oppbevaring av handlevogner utenfor Rema 1000. Vognskuret skal oppføres som standard vognskur som er ferdigprodusert på fabrikk. Tiltakshaver er selv ansvarlig for at tiltaket blir gjennomført i henhold til gitt tillatelse, opplyser Tana kommune.

| 25.10.2014 |

Penger til siktrydding

Miljø-, landbruks- og utmarksutvalget i Tana har vedtatt at de skal bevilge 30.000 kroner til skogbrukssjefen i Finnmark og Kvænangen kommune for utsiktsrydding. Rådmannen gis fullmakt til å finne dekning innenfor årets budsjett.

Det settes følgende vilkår om at utsiktsryddingen fortrinnsvis skal skje langs prioriterte strekninger for sikt­rydding langs vei i Tana kommune.

| 24.10.2014 |

Lyst å bli prosjekt­leder?

Tana studiesenter tilbyr nå utdanning som prosjektleder. Dette er et kurs som gir deg nye innsikter og nye karrieremuligheter. 

De enkelte søker hvert emne/kurs separat. Du kan selv velge rekkefølgen du tar emnene/kursene i.

| 23.10.2014 |

Unge bønder inviteres til info

Tine, Nortura og Felleskjøpet inviterer til møte for unge/nye bønder i Tana møte på Elva Hotell i dag onsdag.

Møtet er ment for de som alt har overtatt, eller tenker på å overta/kjøpe gårdsbruk. De tre aktørene vil gjerne fortelle litt om hva de kan tilby bonden fra samvirkebedriftene, samt bli bedre kjent. 

Det fristes med pizza på Elvekanten etter møtet.

| 22.10.2014 |

Konsert på miljøbygget

I samband med 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Finnmark presenter Folkeakademiet i Tana den norsk-russiske samproduksjonen Kammerromanse i dag tirsdag 21. oktober på miljøbygget i Tana bru.

Konserten er gratis for pensjonister og medlemmer i Folkeakademiet.

Dette er et samarbeid mellom musikere fra Scene Finnmark og musikere fra Russland. 

Hovedverket på denne turnéen er Peter Schickeles kvartett for klarinett, fiolin, cello og piano. Peter Schickele er en amerikansk komponist og satiriker som blant annet er kjent som mannen bak fenomenet P.D.Q. Bach. 

I tillegg vil musikerne framføre Schuberts pianotrio og musikk av Walter Rabl og Nino Rota. Medvirkende er Anna Rostrup på klarinett, Evgenii Popov på fiolin, Nikolay Girunyan på cello og Peter Makarov på piano. 

De samme musikerne vil delta under åpningen av den norsk-russiske konferansen for 70-årsmarkeringen for frigjøringen i Kirkenes, torsdag 23. oktober.

| 21.10.2014 |

Mangler bøsse­bærere

I Tana trenger man fortsatt noen bøssebærere i forbindelse med Tv-aksjon 2014. Årets aksjon går til Kirkens Nødhjelps aksjon «Vann forandrer alt».
Om du kan stille opp kan du kontakte Laila Dervo i Tana kommune som nåes på telefonnummer 464 00 306, eller e-post: laila.dervo@tana.kommune.no.
På torsdag opplyst­e kommunen at de manglet bøssebærere på strekning­ene Masjokkrysset til Tanabru, Harrelv til Luftjok samt ved krysset fra Søndre Luftjok til gamle S-laget.

| 18.10.2014 |

Nye IFU presenteres

Næringslivet inviteres til møte om Indre-Finnmark Utviklingsselskap (IFU) for inspill og ønsker om «Nye IFU» førstkommende mandag 20. oktober på rådhuset. Møtet avvikles på kveldstid og IFU er ment å være et verktøy for eierkommunene i arbeidet med næringsutvikling. 

Det blir informasjon om IFU og prosjektet og daglig leder i IFU Marianne Balto og prosjektleder Aina Borch ønsker å treffe så mange som mulig fra næringslivet. 

  Det er også satt av tid for innspill fra næringslivet – behov og ønsker.

Bakgrunnen for møtet er at tiden har endret seg fra IFU så dagens lys for mer enn ti år siden, og nå står i en omstillingsprosess for å tilpasse drift til kommunene og næringslivet i Indre Finnmark sine behov. Derfor har man altså igangsatt prosjekt «Nye IFU», og de ønsker i denne forbindelse å møte næringslivet i eierkommunene Porsanger, Karasjok, Tana og Nesseby.

| 17.10.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail