logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Tana-nytt

Tana kommune

Smånytt fra Deatnu-Tana.
Se forøvrig www.tana.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Får bygge vognskur

Tana komune har gitt Rema 1000 ved Cristoffer Breivik tillatelse til å sette opp vognskur utenfor Tanatorget. Vognskuret er beregnet på oppbevaring av handlevogner utenfor Rema 1000. Vognskuret skal oppføres som standard vognskur som er ferdigprodusert på fabrikk. Tiltakshaver er selv ansvarlig for at tiltaket blir gjennomført i henhold til gitt tillatelse, opplyser Tana kommune.

| 25.10.2014 |

Penger til siktrydding

Miljø-, landbruks- og utmarksutvalget i Tana har vedtatt at de skal bevilge 30.000 kroner til skogbrukssjefen i Finnmark og Kvænangen kommune for utsiktsrydding. Rådmannen gis fullmakt til å finne dekning innenfor årets budsjett.

Det settes følgende vilkår om at utsiktsryddingen fortrinnsvis skal skje langs prioriterte strekninger for sikt­rydding langs vei i Tana kommune.

| 24.10.2014 |

Lyst å bli prosjekt­leder?

Tana studiesenter tilbyr nå utdanning som prosjektleder. Dette er et kurs som gir deg nye innsikter og nye karrieremuligheter. 

De enkelte søker hvert emne/kurs separat. Du kan selv velge rekkefølgen du tar emnene/kursene i.

| 23.10.2014 |

Unge bønder inviteres til info

Tine, Nortura og Felleskjøpet inviterer til møte for unge/nye bønder i Tana møte på Elva Hotell i dag onsdag.

Møtet er ment for de som alt har overtatt, eller tenker på å overta/kjøpe gårdsbruk. De tre aktørene vil gjerne fortelle litt om hva de kan tilby bonden fra samvirkebedriftene, samt bli bedre kjent. 

Det fristes med pizza på Elvekanten etter møtet.

| 22.10.2014 |

Konsert på miljøbygget

I samband med 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Finnmark presenter Folkeakademiet i Tana den norsk-russiske samproduksjonen Kammerromanse i dag tirsdag 21. oktober på miljøbygget i Tana bru.

Konserten er gratis for pensjonister og medlemmer i Folkeakademiet.

Dette er et samarbeid mellom musikere fra Scene Finnmark og musikere fra Russland. 

Hovedverket på denne turnéen er Peter Schickeles kvartett for klarinett, fiolin, cello og piano. Peter Schickele er en amerikansk komponist og satiriker som blant annet er kjent som mannen bak fenomenet P.D.Q. Bach. 

I tillegg vil musikerne framføre Schuberts pianotrio og musikk av Walter Rabl og Nino Rota. Medvirkende er Anna Rostrup på klarinett, Evgenii Popov på fiolin, Nikolay Girunyan på cello og Peter Makarov på piano. 

De samme musikerne vil delta under åpningen av den norsk-russiske konferansen for 70-årsmarkeringen for frigjøringen i Kirkenes, torsdag 23. oktober.

| 21.10.2014 |

Mangler bøsse­bærere

I Tana trenger man fortsatt noen bøssebærere i forbindelse med Tv-aksjon 2014. Årets aksjon går til Kirkens Nødhjelps aksjon «Vann forandrer alt».
Om du kan stille opp kan du kontakte Laila Dervo i Tana kommune som nåes på telefonnummer 464 00 306, eller e-post: laila.dervo@tana.kommune.no.
På torsdag opplyst­e kommunen at de manglet bøssebærere på strekning­ene Masjokkrysset til Tanabru, Harrelv til Luftjok samt ved krysset fra Søndre Luftjok til gamle S-laget.

| 18.10.2014 |

Nye IFU presenteres

Næringslivet inviteres til møte om Indre-Finnmark Utviklingsselskap (IFU) for inspill og ønsker om «Nye IFU» førstkommende mandag 20. oktober på rådhuset. Møtet avvikles på kveldstid og IFU er ment å være et verktøy for eierkommunene i arbeidet med næringsutvikling. 

Det blir informasjon om IFU og prosjektet og daglig leder i IFU Marianne Balto og prosjektleder Aina Borch ønsker å treffe så mange som mulig fra næringslivet. 

  Det er også satt av tid for innspill fra næringslivet – behov og ønsker.

Bakgrunnen for møtet er at tiden har endret seg fra IFU så dagens lys for mer enn ti år siden, og nå står i en omstillingsprosess for å tilpasse drift til kommunene og næringslivet i Indre Finnmark sine behov. Derfor har man altså igangsatt prosjekt «Nye IFU», og de ønsker i denne forbindelse å møte næringslivet i eierkommunene Porsanger, Karasjok, Tana og Nesseby.

| 17.10.2014 |

Suppleringsvalg

Kommunestyret i Tana har foretatt suppleringsvalg etter avdøde Per Magne Lille som representerte SV. Valget er foretatt for resten av valgperioden 2011-2015.
Som nytt fast medlem i helse- og omsorgsutvalget for grupperingen AP, Fe/Ol, SfP/NSR og SV velges Gry Hege Lille (Fe/Ol).
Som nytt medlem i helse- og omsorgsutvalget for grupperingen AP, Fe/Ol, SfP/NSR og SV velges Astrid J. Kjølås (SV).
Som ny fast representant og personlig vararepresentant for SV i valgnemnda velges som fast representant Astrid J. Kjølås med Jan Svendsen (SV) som personlig vara.
Som fast representant til representantskapet i Norasenteret IKS velges Per Ivar Stranden (AP).
Som 3. vararepresentant til Øst-Finnmark regionråd velges Astrid J. Kjølås.

| 16.10.2014 |

Høyt henger hun for å bli bedre

Kristin Størmer Steira fra Tana er ikke bare interessert i langrenn og friidrett. Hun vil så gjerne helt til toppen i skisporet, og da er det like greit å øve seg i fjellveggen, mener hun overfor Adresseavisen. Hun forklarer at klatringen i sommer og høst har gjort henne godt, da som langrennsløper. For selv om hun da er «utenfor løypa», er det nettopp en kombinasjon av fysisk aktivitet og mental utfordring som trigger henne. Og som hun tar med videre til vinterens mange gjøremål.
– Det aller beste ved klatringen er at jeg har fullt fokus. Jeg er til stede fullt og helt, og tenker ikke på noen andre ting. Sikkerhet er viktig, men det er godt å kjenne på frykten av og til. Mestringsevnen ved å klare det, og belønningen ved å komme til toppen, er fantastisk, sier 33-åringen, som bodde i Tana frem til hun var 16 år. Hun legger til at hun startet med denne idretten for tre år siden og regner seg fortsatt som nybegynner.
Hun har klatret mange steder i sommer og høst, blant annet i Romsdalsalpene og i canadiske Banff. Det er nabobyen til Canmore, hvor forloveden Devon Kershaw bor, han som også er langrennsløper i verdens­eliten.

| 15.10.2014 |

Møte i disputvalget

Dersom du planlegger å ferdes motorisert til fjells eller fiske med garn under isen er søknadsfristen for neste runde med behandlinger satt til 5. november.
Det neste møtet i garnutvisnings- og dispensasjonsutvalget er den 12. november.

| 14.10.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail