logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Porsanger-nytt

Porsanger kommune Smånytt fra Porsángu-Porsanki-Porsanger.
Se forøvrig www.porsanger.no (åpne i nytt vindu)


Tre uker ble tre år

Våren 2010 kom Arne Skare til Porsanger som vikar­ for noen uker for prest Esther Sonderegger Lønmo mens hun var syk. Men tre uker har nå blitt til over tre år. Nå er Skare blitt fast ansatt i stillingen som kapellan, og dette markeres under gudstjenesten søndag 7. september i Lakselv, opplyser fungerende sokneprest Egil Løn­mo i Porsanger overfor Ságat.

| 02.09.2014 |

Andersen søker fritak

4. september er det innkalt til formannskapsmøte i Porsanger. Blant sakene finner man søknad fra Hans Jørgen Andersen (FrP) om fritak fra sine politiske verv på grunn av flytting.
Andersen er fast representant i kommunestyret, Natur- og ressursforvaltningsutvalget, Sjøsamisk kompetansesenter og samarbeidsutvalget ved Billefjord sjøsamiske oppvekstsenter, samt personlig vara for Tor Reidar Boland i Stabbursdalen nasjonalparkstyre og 4. vara til formannskapet.
Rådmannen innstiller positivt.

| 30.08.2014 |

Fritt fall i håret

Frisør1 Lakselv AS har levert sitt regnskap for 2013 og fått dette godkjent hos Regnskapsregisteret i Brønnøysund. Omsetningen har, i likhet med håret på frisørsalongen, falt de siste årene. Omsetningen har blitt redusert med cirka 1,42 millioner kroner siden toppåret 2006, da omsetningen var på 2,13 millioner kroner. I 2012 omsatte salongen for nesten 1,2 millioner kroner. I 2013 var inntektene ytterligere redusert med omtrent en halv million til 707.000 kroner. Dette gir et underskudd på 240.000 kroner.
Aksjekapitalen er 100.000 kroner. Monica Kristin Aslaksen Kristiansen eier alle aksjene i selskapet, er daglig leder og styremedlem. Elin Kristine Aslaksen er styreleder, og Mariann Kristiansen er styremedlem.

| 29.08.2014 |

Halvtimes telefontid

Jordmor kan nå treffes nå på telefon mellom klokken 12.00 og 12.30 i oddetalls­uker, kan pleie- og omsorgs­leder Bente Moen opplyse på kommunens nettsider.

| 28.08.2014 |

Sjøsamisk tun-styre

Det har blitt gjort endringer i styret for Sjøsamisk tun AS. Kirsten Marie Mikkelsen og Bente Furu er begge ute av styret. Valerius Hildonen-Nilsen fortsetter som styreleder, med Jon Egil Nilsen og Jane Irene Johansen som styremedlemmer.

| 27.08.2014 |

Innbrudd og narko

En Lakselv-kvinne må i september møte i Indre Finnmark tingrett tiltalt for grovt tyveri fra et naust i Porsanger. Innbruddet skal ha skjedd i januar i år. Ifølge tiltalen skal kvinnen selv eller medvirket til å bryte seg inn i en hytte og stjålet en båtmotor, bilbatteri, en gassflaske, motorsag, et koppnøkkelsett, bensinkanne og en vinkelsliper.
Kvinnen skal også ha gjort seg skyldig i å ha brukt og oppbevart cirka ett gram hasj.
For påtalemyndigheten møter politiadvokat Ernst Pet­tersen. Kvinnens forsvarer er foreløpig ukjent. Rett­ens formann er sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors.

| 26.08.2014 |

– Bare du å kjør

I Porsangernytt 21. august kunne vi opplyse om Judith Celius som har søkt om dispensasjon fra motorferdselloven for kjøring med bil til egen hytte ved Suffjávri ved Stabburselva. Saken skal behandles av natur- og ressursforvaltningsutvalget (NRFU) mandag 25. august, og rådmannen innstiller på avslag da Celius ikke kan vise et «særlig behov», samt vektbegrensningen på 500 kilo.
Notisen fikk Martin Pedersen fra Brenna til å skrive følgende e-post til Ságat:
– Jeg skjønner ikke at Judith bryr seg om å søke for jeg har observert slik kjøring lenge her mellom Ytre Brenna og Styrnes og det utenfor godkjent barmarksløype. Så Judith - bare du å kjør, for det skal vel ikke være forskjellsbehandling blant innbyggerne i kommunen, fastslår Pedersen.

| 23.08.2014 |

Rundet syv tonn laks

Lakselva rundet natt til torsdag totalt 7001,2 kilo fisket laks hittil i år. Onsdag ble også første tonnuka (uke med over ett tonn laks fanget) registrert. Det ble uke 31. Fangsten har tidligere vært på over 900 kilo, men denne dagen kom det tydeligvis inn noen etternølere for da hoppa totalfangsten opp til 1054,7 kilo, og ble dermed årets første registrerte tonn­uke. Snittvekta på all laks tatt i Lakselva i år er på 6,94 kilo. Alle tall er hentet fra Scanatura.no.
Ifølge Lakselva.no ble også laks nummer 1.000 for sesongen nylig rapportert inn. Den største laksen veide 24 kilo og ble tatt ved Slåttenes.

| 22.08.2014 |

Ved-disp

Hedly Mikalsen har søkt om dispensasjon fra motorferdselloven for kjøring med ATV til egen vedteig. Det søkes om kjøring i perioden 25. august til 30. november, og traseen går fra Vieksa bru til Áiterohtu langs eksisterende kjørespor.
Natur- og ressursforvaltningsutvalget (NRFU) skal behandle saken mandag 25. august og rådmannen innstiller positivt da søker har påvist et «særlig behov» etter forskriften.

| 21.08.2014 |

Klekkeri søker disp

Porsanger klekkeri har søkt Porsanger kommune om dispensasjon fra motorferdselloven for inntil fem turer med helikopter for å frakte levende ørret fra Porsangmoen til Sarvvesjohka. Flygningene skal foregå i tidsrommet september-oktober. 

Saken skal behandles av Natur- og ressursforvaltningsutvalget (NRFU) mandag 25. august. Rådmannen innstiller positivt til søknaden. Flygningen anses for å være nødvendig da det ikke vil være mulig å transportere fisken levende og i god form på annen måte. 

| 20.08.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail