Publisert:

Vi som er blitt godt voksne og slipper å jobbe, har god tid til å sitte og slappe av i gyngestolen foran tv-en. Siden vi ikke hører til de reiseglade, er det på denne måten vi får verden inn til oss, og får vite om viktige ting som skjer i vårt nokså dyre fedreland. Og det er tydeligvis mye viktig s...

 

Publisert:

Eventuelle faste lesere av denne beskjedne spalte vil vite at denne skriver ikke besitter det som kalles for smarttelefon. Det man har er en mobiltelefon som man bare kan ringe med og sende tekstmeldinger med. Ikke noe som helst mer. Det å ikke ha en smarttelefon i vår moderne verden har sine sider.

 

Publisert:

Flere ganger når vi har skrittet ut av gyngestolen og satt kursen for sentrum her i hjembygda, har vi sett noe som vi har grublet på lenge, også før vi satte i gang med pensjonismen.

 

Publisert:

Det hender at vi reiser oss fra gyngestolen og setter kursen for sentrum i hjembygda for å orientere oss om hva som skjer der.

 

Publisert:

Her om dagen satt vi i gyngestolen og gynget rolig mens vi så på nyhetene TV, en ikke helt uvanlig foreteelse for oss pensjonister.

 

Publisert:

Enkelte ganger velger vi å forlate gyngestolen for å dra ut i den store verden, til Utlandet - verdens største land.

 

Publisert:

Her i gyngestolen sitter vi ofte og ser på distriktssendingene fra Tromsø på NRK-TV.

 

Publisert:

Det er blitt en vane her i landet å diskutere tvangsekteskap.

 

Publisert:

I disse dager arbeider nesten alle journalister i kongeriket frydefullt med å spa møkk i lyset av farsotten fra USA - #metoo.

 
Og sånn går vel dagan

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2017 kl 13:02

Når dette leses, er denne skribent gått over i pensjonistenes rekker og har inntatt sin plass i gyngestolen.

 

Publisert:

I flere år har vi i denne beskjedne spalte på denne tiden skrevet grinete epistler om den forestående høytid og den hedonisme og livstretthet vi i denne spalte forbinder med våre med­menn­esk­ers markering av nevnte høytid. Det skal vi gjøre også i år, for våre skriverier fra henfarne år har den all...

 

Publisert:

Det stunder mot jul, og vi finner dermed en anledning til å slå fast at det er ingen spøk å være religiøs. Før om årene var det i dette kongeriket ikke så mye å spekulere på. Enten trodde man på Vårherre eller så gjorde man det ikke. I våre dager er det blitt så mye mer å tro på - la være å tro på.

 

Publisert:

Vi har nylig fått høre at den gode, gammeldagse kokekaffen er livsfarlige greier.

 

Publisert:

De er overalt. De sniker seg langsomt fremover, midt foran deg, og de gjør ingen mine til å vike til siden.

 

Publisert:

Folk som må smile på jobben hele dagen, blir lettere syke enn andre, ifølge en tysk undersøkelse som vi leste om en gang.

 

Publisert:

Det har vært en forferdelig høst her hos oss i år. Først nå kan det kanskje se ut som sneen kommer, mens mange sør­ing­er har vært utenfor veien med bilen sin mange ganger allerede på grunn av opptil flere centimeter med sne. Her hos oss har det vært helt jævlig, med altfor lite sne.

 

Publisert:

Amerikansk forskning viser at det mannlige kjønnshormonet testosteron forstyrrer menns dømmekraft.

 

Publisert:

Vi har oppfattet det slik at det igjen skal komme masse soldater på Porsangmoen, et sted som i mange år har vært å betrakte mer som «Den himmelske freds plass» enn en leir med kamp­klare krigere.

 

Publisert:

En bekjent av oss forsøkte for en stund siden å lure seg til en tvilsom økonomisk fordel i butikken.

 

Publisert:

Hvorfor vil ikke samene ha sin egen stat?

 

Publisert:

«Eldre øker kvaliteten i bedriften» kunne en avis fortelle en gang.

 

Publisert: - Oppdatert: 21.09.2017 kl 13:53

Her i huset vet vi at det som en gang var Den Store Kloke Avisen i Hammerfest ikke er særlig glad i oss her i Den Ene Samiske Avisen.

 

Publisert:

Fra tid til annen skjer det noe forferdelig, og det står om livet til enkelte.

 

Publisert:

Høsten har nå sneket seg inn på oss, og vi har lagt bak oss en kjølig og regnfull sommer.

 

Publisert:

Demokrati er flott, mener mange. Vi kan velge de politikerne vi selv vil ha, og velge bort alle de andre, insisterer mange på.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse