Ságat

Vil ikke røre ved Máze skole

Ordfører Johan Vasara avviser at det er noen fare for at Máze skole må legge ned når kommunen må kutte i sine budsjetter for neste år.
 Foto: Arkiv

Ordfører Johan Vasara avviser at det er noen fare for at Máze skole må legge ned når kommunen må kutte i sine budsjetter for neste år. Foto: Arkiv

Ordfører Johan Vasara (Ap) sier de ikke har noen planer om å legge ned Máze skole til tross for trange kommunebudsjetter.

Publisert:

– Det har vært nevnt i en bisetning fra rådmannen om mulige lovmessige tiltak for å spare inn penger. Det har aldri vært noen diskusjon eller noe ønske om å legge ned Máze skole. Noe må kanskje legges ned når vi nå får 6 milloner kroner mindre i ramme fra staten. Da er det et signal om at vi må kutte, og det er vi i kommunestyret som må bite i det sure eplet og prioritere. Men Máze skole har aldri vært på noen kuttliste i så måte, og det har også rådmannen fått tidlig signal om, sier ordfører Johan Vasara til Ságat.

Freder skolen

Dermed freder ordføreren grendeskolen i samebygda.

– Vi vil ikke høre snakk om noen nedleggelse av Máze skole. Det ligger fast. Skole er det siste vi snakker om når vi må spare. Det avler jo også både pessimisme og negativitet når vi snakker om skolenedleggelse i et samfunn. Skolen er som kjent navet i et hvert samfunn. Om det skal være snakk om nedleggelse skal vi ikke bare være i knestående økonomisk, men ligge mageflate. Der er vi ikke nå. Máze skole vil bestå, avslutter ordfører Johan Vasara.