Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterforbudet opphevet

Publisert:

Fylkesmannen hadde onsdag ikke fått anmodning om utvidelse av forbudet mot skuterkjøring fra reindrifta i grenseområdenen mellom Nesseby og Sør-Varanger. Fra torsdag kan personer med disp til hytter og gammer igjen benytte seg av disse.

 
Avventende til flytting

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2017 kl 16:34

Tillitsvalgte på NAV Innkreving vil foreløpig ikke uttale seg om at innkrevingssentralen i Bjørnevatn kan bli en del av skatteetaten, og om de ser for seg at arbeidsplassene kan bli truet.

 
Selger fiskekvota  – satser på turisme

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2017 kl 13:17

Edgar Olsen (45) i Nesseby har solgt fiskekvota si og satser nå for fullt på turisme. Blant annet ønsker han å bygge hytter ved havna i Nesseby. – Jeg har veldig stor tro på turisme i Varangerfjorden, sier han.

 
Felt for fjerde gang

Publisert:

Finnmark Dagblad er for fjerde gang på tre måneder felt av PFU. I den siste saken er de imidlertid sterkt uenig med utvalget.

 
Annonse
 
– Ingen gruveoppstart

Publisert:

Sydvaranger dropper planene om oppstart av tradisjonell gruvedrift i år. Noe drift med råvarer fra Slambanken kan det imidlertid bli.

 
– Flytt samiske barnehager til et eget selskap

Publisert:

– Kommuner er ikke i stand til å drifte ­samiske barnehager. Jobben må overlates til noen som kan, sier Árjas førstekandidat i Vesthavet.

 
«Betre buk sprengje enn god mat slengje»

Publisert:

Du trenger ikke overtale hverken venner eller familie for å nyte en helaften med mat og vin i Lakselv. Det klarer du nok helt fint alene.

 
Det flerkulturelle Varanger i årboka

Publisert:

Redaksjonskomiteen for Varanger årbok er i gang med 2017-utgaven, der temaet er det flerkulturelle Varanger med utgangspunkt i 1917.

 
Nysgjerrig på Finnmark

Publisert:

Ságat snakket med tre damer fra Haugesund som med ti års mellomrom har hatt sitt arbeid i Porsanger kommune. De forteller om sitt møte med folk og natur. Alle tre dro tilbake til Haugesund med gode minner. Drømmen er å reise tilbake på ferie og få nye opplevelser.

 
Annonse
 
– Viser manglende forståelse

Publisert:

– Det hemmelige notatet fra Kom­mu­nal­de­parte­ment­et bekrefter myndighetenes manglende forståelse for konsekvensene av fornorskningen av samer og kvæner, sier leder Hilja Huru i Norske Kveners Forbund.

 
– FeFo har gitt Sametinget legitimitet

Publisert:

Professor Per Selle sier at FeFo har gitt Sametinget legitimitet i politikken i Finnmark. – Det skjedde ikke minst da FeFo begynte å tjene penger.

 
Loppemarked for klassetur

Publisert:

Klasse 9B på Kirkenes skole arrangerte lørdag loppemarked på skolen, og fikk inn et fint beløp, som går til skoletur til Helsinki neste år.

 
Her sover de ikke i timen!

Publisert:

Pride-søljen ble utsolgt på under en halvtime. Men det var i fjor. Nå er det Tråante-søljen som gjelder: Juhls fanger tidsånden.

 
Kranglet på handletur

Publisert:

To menn fra Tana dro til utlandet på handletur i lag. De begynte å krangle. Den ene hevdet at han ble slått av den andre slik at brillene ble knust, men ble ikke trodd av Indre Finnmark tingrett.

 
Stortinget sa ja til ny avtale med Finland

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2017 kl 15:54

Stortinget godkjente tirsdag avtalen med Finland om fiske i Tana­vassdraget med 59 mot 49 stemmer. Hele finnmarksbenken minus Høyre argu­men­terte sterkt imot.

 
Vil ha fokus på norsk side av Tana

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2017 kl 00:14

Fokus nå må skifte fra det finske fisket til hvordan man fordeler de avtalte ressursene på den norske siden av Tana etter den omstridte avtalen mellom statene, mener Høyres leder i Finnmark om tanaavtalen.

 
Blir et sentrum for busser øst

Publisert:

Varangerbotn vil i løpet av et par år ha på plass et moderne trafikknutepunkt som skal komme også de reisende til gode.

 
Anna Sofia ble dobbelt amerikansk mester

Publisert:

14-årige Anna Sofia Ravna fra Tromsø slo til i USA under US Nasjonalt mesterskap i helgen. Over tre renn sikret hun seg to seire og en andreplass.

 
Tiltalt for seksuelt krenkende adferd

Publisert:

En porsangermann i 40-årene må i april møte i Indre Finnmark tingrett tiltalt for seksuelt krenkende oppførsel mot barn under 16 år.

 
Kritiserer regjeringa for massive lovbrudd

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 13:07

Finlands regjering burde ha konsultert Sametinget før forhandlingene med Norge om ny fiskeavtale for Tanaelva ble fullført. Det fastslår Fin­lands justiskansler, som kritiserer regjer­inga og ministeriet for massive lovbrudd.

 
Vadsømann dømt til  to års fengsel

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 12:19

En vadsømann er dømt til to års fengsel etter at han blant annet helte kokende væske over en annen person og deretter brukte slosshanske og elektrosjokkvåpen på vedkommende.

 
– Stolpene har knekt som fyrstikker

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 11:35

Torsdag i forrige uke tok stormen et godt tak i hengebrua som går over til Olderø i Porsanger kommune.

 
Bíelle Biddu gjorde stor  suksess på Wesselborgen

Publisert:

Bíelle Biddu, også kalt Nelli, ble søndag godkjent besøkshund for Røde Kors, og hun smeltet straks hjerter.

 
Skeptisk til nytt utvalg

Publisert:

Karasjok flyttsamelag er mildt skeptisk til opprettelsen av et kommunalt utmarksutvalg.

 
Lunsjkafé som språkarena

Publisert:

Frivilligkafeen i Tana har de siste årene vært et sosialt møtested mellom lokalbefolkningen og tilflyttere fra Sudan, Eritrea og Syria.

 
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!