Suksess for samisk kunst

Suksess for samisk kunst

Publisert: - Oppdatert: 22.07.2018 kl 16:03

– Kunstutstillingen «Samisk identitet» har vært en suksess. Mange har besøkt utstillingen, og flere arbeider er solgt. Til­bake­meldingene fra både publikum og kunstnere har vært gode.

Morten Ruud (57) mistet livet i ulykken

Gyrokopter styrtet i Finland:

Morten Ruud (57) mistet livet i ulykken

Publisert:

Det var distriktsredaktør i NRK Finnmark, Morten Ruud (57) fra Lakselv, som mistet livet i den tragiske ulykken i Nord-Finland lørdag kveld.

Har alltid med seg fotoapparatet

Har alltid med seg fotoapparatet

Publisert:

Med vakre fotografier fra Finnmarks natur håper Nadia Evtushenko å videreformidle naturglede og kunnskap.

Må kjøre rundt 20 mil hver vei for å få nødvendig behandling

Må kjøre rundt 20 mil hver vei for å få nødvendig behandling

Publisert:

Magne Nilsen ønsker seg behandling via skype eller lignende tjenester for fullt å ta tilbake språket etter to hjerneslag. Det tillater ikke Helfo eller Helsedirektoratet.

Norsk gyrokopter styrtet nær Kilpisjärvi:

– Skal ha tatt av fra Finnmark

Publisert: - Oppdatert: 21.07.2018 kl 22:34

En person skal ha mistet livet og en annen skal ha blitt skadd da et norsk gyrokopter styrtet nær Kilpisjärvi i Nord-Finland lørdag kveld.

Sender nødhjelp i form av rundballer sørover

Sender nødhjelp i form av rundballer sørover

Publisert:

Den langvarige tørken i Sør-Norge og trøndelagsfylkene rammer nå store deler av norsk landbruk. Da kom­mer hver rundballe godt med, og Sven-Erik Guttormsen vil sende rundt 50 rundballer sørover med trailer.

Innkaller til ekstraordinært ting

Innkaller til ekstraordinært ting

Publisert:

FA Sápmi innkaller til ekstraordinært fotballting i Tromsø.

FeFo-styret brøt loven

Nussir-saken i Kvalsund:

FeFo-styret brøt loven

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 20:27

FeFo-styret brøt finnmarksloven da flertall­et besluttet å tilbake­kalle den positive ut­talelsen om Nussir. Kon­trollkomiteen påpeker at en av Same­tingets styremedlemmer skulle ha fratrådt ved behandlinga, slik loven anviser.

– Skal det gå så langt at noen blir skadet?

– Skal det gå så langt at noen blir skadet?

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 18:16

Hans Jørgen Haugli fra Karasjok er rystet over mangelen på respekt badegjester har for garnfiske. I tillegg er han sterkt kritisk til det han omtaler som «villmannskjøring» med vannskuter og gum­mibåt ved befolk­ede strender. Men politiet har ikke ressurser til å gripe inn.

Krever aktivitet i  nasjonalparksenteret

Krever aktivitet i nasjonalparksenteret

Publisert:

Vardøordfører Robert Jensen krever at det blir mer aktivitet i lokalene til Var­ang­er­halv­øya nasjonalparksenter i Kiberg.

Ikke hellig vann, men mye myggolje

Ikke hellig vann, men mye myggolje

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 13:52

For snart 175 år ­siden var Karesuando et senter for den læstadianske vekkelsen. I dag er det lite som minner om det.

Bekymret over miljøplyndring

Bekymret over miljøplyndring

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 13:57

– Norge må slå hård­ere ned på turist­er som begår miljøkrimi­nell plyndring. Det sier norgesvennene Elke og Vol­ker Schell fra Tysk­land, som i år besøkte Finn­mark for 42. gang.

Kirkenes pyntes til fest

Kirkenes pyntes til fest

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 12:55

I rundkjøringer, privathager og ved nær­ingsbygg dukker syk­ler i spreke farger opp. Arctic race nærmer seg, og byen pynter seg.

Ønsker nytt museum

Ønsker nytt museum

Publisert:

Kokelv sjøsamiske museum Nillá­gården er godt i gang med sommersesongen, og holder dørene åpne for besøkende fra fjern og nær. Samtidig arbeides det med planer om et nytt og moderne museumsbygg.

Har funnet frem til den sjøsamiske båtbyggeren

Har funnet frem til den sjøsamiske båtbyggeren

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 12:35

Var det kun nordmenn eller var det også sjøsamer som bygde nord­landsbåten? Den sjøsamiske båtbygg­ing­en ble løftet opp som eget tema under Riddu Riđđu.

Fisker Kjell satser på turisme

Fisker Kjell satser på turisme

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 12:32

Etter å ha vært fisker i 47 år satser Kjell Inge­brigtsen i Skars­våg nå på å drive med fiske­turisme. De første gjest­ene har ­allerede kommet til anlegg Cape Marina.

– Ødeleggende av Sametinget

– Ødeleggende av Sametinget

Publisert:

Kevin Boine ville ha flaske­vann, cola, øl, gjerne Hein­eken, Carls­berg, Isbjørn og Corona, samt Red Bull da han opptrådte på Botn­hamn-dagene 2018, viser dokumenter fra Same­tinget.

Søstre på 87 og 99 år gir ut barnebok

Søstre på 87 og 99 år gir ut barnebok

Publisert:

Oddbjørg Ulstein (87) har gitt ut sin ­andre bok, som storesøster Agnes Wil­helm­sen (99) har illusrert. Begge er bosatt i Pors­anger.

Rekordvarme gir badevær

Rekordvarme gir badevær

Publisert:

Graderstokken har krøpet over 30 grader flere steder i fylket de siste dagene. Det betyr gode forhold for en dukkert.

Bør skiltes på kvænsk

Språkrådet om Lakselv lufthavn Banak:

Bør skiltes på kvænsk

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2018 kl 06:41

Språkrådet forventer at Avinor skilter fasaden på flyplassen i Lakselv også på kvænsk.

– Dette ga mersmak

Samisk reiselivssatsing:

– Dette ga mersmak

Publisert:

Allerede et par timer før ilddåpen var avsluttet hadde rein­drifts­damene Heidi og Siv fått troen på at det er liv laga for deres nyfødte samarbeidsprosjekt innen reiseliv.

– Politisk engasjement skal ikke diskvalifisere

– Politisk engasjement skal ikke diskvalifisere

Publisert: - Oppdatert: 19.07.2018 kl 13:16

Nestleder Øysten Yngve Han­sen i Fagforbundet Finn­mark liker ikke at det politiske engasjement til Pål Gabriel­sen ble tatt med i vurderingene i ansettelsesprosessen da ny teknisk sjef ble ansatt i Sør-Varanger kommune.

Gikk fra bil til båt

Gikk fra bil til båt

Publisert:

Tor Isak Dørmænen (46) har satset millioner på en ny båt som skal ta turister og andre kunder ut på Var­ang­erfjorden, og forhåpentligvis over til naboene i øst.

– Betyr mye å være på Riddu Riđđu

– Betyr mye å være på Riddu Riđđu

Publisert:

Riddu Riđđu har et eget program for ungdom som heter «Nuorat». Under festivalen viste ungdommene frem sine kunst­er og ferdigheter, blant dem var Yijia Tu fra Kina.

Playa del Porsanger

Playa del Porsanger

Publisert:

Etter en litt trist sommerstart glimter værgudene endelig til, og velsigner Porsanger men nydelig sommer og sol. Dette vet folk å nyte!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...