– Må sette opp farten

Publisert:

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Helse Nord om å sette opp farten når det gjelde etablering av Samisk helsepark i Karasjok. Høyres sametingspolitikere Ellen Inga O. Hætta og Lars Filip Paulsen er storfornøyd med beskjeden.

 
Oppsyn fikk oppstrekk etter tilsyn

Publisert:

Statens naturoppsyn i Karasjok fikk rengjør­ingskrav for lokalen­e sine som de deler med melkebilsjåføren, etter Mattilsynets besøk.

 
Sperresteinene fjernet

Publisert:

Steinene som Neiden helselag satte opp for å forhindre kjøring på folkestiene på Stormælen i Neiden er nå fjernet på helselagets bekostning.

 
Går for økt selvstyre

Publisert:

Med økt ­selvstyre som mål, styrer Sámi­eanas ­førstedame Sissel Gaup mot Same­tinget.

 
Konkurrerte i feltpistol

Publisert:

Det ble arrangert åpent stevne i felt­­pistol i Vinter­veg­skaret i Sør-Varanger i helga. Skytterne fra Nesseby liker seg på banen i Vintervegskaret, men høyt oppe på lista står en egen bane i Nesseby.

 
690 personer stiller til valg til Sametinget. Se alle navnene her.

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2017 kl 15:59

Sametingets valgnemnd har godkjent listeforslagene til sametingsvalget.

 
– Alle føler seg overkjørt

Publisert:

Inviterte fikk si sitt om tanaavtalen i forbind­else med at Martin Kol­berg, leder av Stor­tingets kontroll- og konstitusjonskomite besøkte Tana. Det var ikke mange godord å høste om den vedtatte avtalen.

 
Lover ny runde for tanaavtalen

Publisert:

Den omstridte tanaavtalen som ble vedtatt av Stortinget, kan få ny behandling. Det lovte Martin Kolberg, leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på et folkemøte i Tana.

 
Skal arrangere NM i snowcross

Publisert:

Karasjok Motorklubb - KMK har nylig fått innvilget søknad om å arrangere NM i snowcross. Det er første gang en slik begivenhet skal finne sted i bygda.

 
Skiper ut 3.000 tonn jernskrot

Publisert:

Sjåførene til Rask AS vil kjenne hver en stein og hver hump langs Hamnbuktveien etter å ha kjørt 375 turer med innsamlet jernskrammel den neste uka.

 
Utbedrer veien til Nikel

Publisert:

Russerne er nå godt i gang med å utbedre flere strekninger på den dårlige veien fra Borisglebsko til gruvebyen Nikel. Og på E105 legges det nå rekkverk.

 
Fulle magasin i Pasvikelva

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2017 kl 10:49

En snefull vinter og sommerens nedbør, har sørget for at vannmagasinene som driver kraftverka i Pasvikdalen, nå er fulle av vann, som etterhvert blir til strøm.

 
Ønsker treparts-møte

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2017 kl 09:18

Tanavassdragets fiskeforvaltning (TF) ønsker et møte med departementet og direktoratet for å diskutere tanaavtalen.

 
God gammel årgang

Publisert:

Alle kjøretøyer på veterantreffet var mer enn de påkrevde tretti år, og aller eldst og gjevest var Asbjørn Rolstads A-Ford fra 1930.

 
– Rystet og skremt

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2017 kl 19:29

Lasse Heimdal var i kommunen i fem dager for å undersøke flere forhold omkring driften av Nordkapp. – Jeg er rystet og skremt, konkluderer han med.

 
Ny dommerfullmektig

Publisert:

Indre Finnmark ting­rett har ansatt Ragn­hild Marit Sara som ny dommerfullmektig.

 
Sommerjam i Olderfjord

Publisert:

Årets sommer-jamsession i Olderfjord var et musikalsk fyrverkeri med dyktige musikere.

 
Vil ha bort pukkellaksen

Publisert:

Stor oppgang av pukkellaks i mange elver i Finnmark, gjør at også politikerne ser problemet. Nå ønsker Finnmark Arbeiderparti at det gjøres konkrete grep i form av laksefeller.

 
DHL dobler kapasiteten

Publisert:

Fraktselskapet setter opp nye avganger mellom Lakselv og Oslo etter behov. – Det er krabbe nok til daglige avganger, mener Roy Tore Mathisen ved fraktterminalen i Lakselv.

 
Malaria­mygg i Pasvik

Publisert:

Forskere på Svanhovd har i myggfeller funnet masse malaria­mygg. Man vil imidlertid ikke få malaria om man blir stukket.

 
Veidnes blir nå en moderne fiskerihavn

Publisert:

Det blomstrer for tid­a i ­sjøsamebygda Veid­nes­klubben i Lakse­fjord i Lebesby kommune. Siste tilvekst er en 80 meter betongbrygge, som nå ligger ved kaia.

 
Møter Statens vegvesen

Publisert:

Aksjon Trygg skolevei i Vestre Jakobselv har tirsdag møte med Statens vegvesen for å diskutere sikkerhet for skolebarna.

 
Forsvunnet avissekk funnet

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2017 kl 08:56

Mandagens Ságat til postabonnentene i Lakselv-området havnet ved en feil i Tromsø, men kommer nå i postkassa sammen med tirsdagsavisa.

 
Vil kreve granskning

Publisert:

Svømmehallsaken i Karasjok må granskes krever Karasjoklistas Sissel Gaup, som ser nok en stor regning bli sendt befolkningen.

 
Feiret jokermillionær

Publisert:

Lørdag feiret man en jokermillionær fra Tana. Vedkommende fikk 3,5 millioner kroner inn på kontoen i sommer.

 
ANNONSE
Annonse