logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Nordkapp-nytt

Lebesby kommune

Smånytt fra Nordkapp.
Se forøvrig www.nordkapp.kommune.no (åpne i nytt vindu)


BUFF-programmet klart

Nordkapp Barne og ungdomsfilmfestival (BUFF) arrangeres i helga i Honningsvåg. Programmet vise at det er mange endringer. Det vises film for barn og ungdom under hele filmfestivalperioden som varer helt til 14. september.
En stor forandring er at BUFF hovedsaklig arrangeres før Nordkapp Filmfestival. Dette gjøres fordi barn og ungdom skal få de beste salene å se film i. Det betyr at det vises ferske filmer i kinoen og aulaen. Festivalteltet er en hyggelig møteplass for barn og ungdom under hele Barne- og ungdomsfilmfestivalen. Det er salg av varm og kald mat med mere. Det skal skje mange arrangement i teltet.

| 09.09.2014 |

Arctic Race-bildet solgt

Bildet Trond Nørstad laget i forbindelse med Arctic Race er nå solgt. Uteliv i Nordkapp kjøpte bildet gjennom auksjon. Bildet skal henge på Corner og hjelpe Uteliv i Nordkapp til å beholde bakkekontakten, sier Odd-Arne Nilsen på eget nettsted.

| 04.09.2014 |

Omstillingsleder i Nordkapp

Mikael Eliassen (41) fra Kragerø er ansatt som daglig leder i omstillingsselskapet i Nordkapp kommune. Eliassen er 41 år og kommer opprinnelig fra Nordvågen. Han har bred yrkeserfaring fra reiselivs- og hotellbransjen.

| 27.08.2014 |

Slutt for hotellet

Styret i Honningsvåg Brygge AS har besluttet å avvikle hotelldrift ved Honningsvåg brygge. Da hotelldriften sommeren 2014 har vist seg å gi for marginal drift, blant annet med over 50 % kanselleringer fra reiseoperatører, er det nå vedtatt at det ikke blir noen sommerdrift i 2015. Hotellet stenger derfor for godt ved utgangen av august i år.
Honningsvåg Brygge AS vil  nå satse på å videreutvikle næringshagekonseptet, som de har stor tro på vil bli viktig for Honningsvåg i årene som kommer, melder Nordkapp næringshage.

| 23.08.2014 |

Heier på syklistene

Barnas turlag i Nordkapp gjør seg klar til å heie syklistene frem fra Skipsfjorden mot Nordkapp i dag. Alle barnefamilier som ønsker en god plass ved løypa, varm grillhytte og hyggelig og sosialt samvær er velkommen til å delta.  Husk å ta med flagg og turmat og eventuelt fiskestanga, melder turlaget.

| 15.08.2014 |

Tilleggskvote av torsk

Honningsvågingen Toralf Severinsen med båten «Sagafjord» har meldt seg på fiske med tilleggskvote av torsk, registret i virkeområdet Sametingets tilskuddordning. Det samme har Knut Lauritsen som fisker med plastbåten «Geir Rune» og Roar Åge Pedersen som fisker med båten «Svee».  Cato Josefsen, Geir Aron Josefsen og Bjørn O Fjellvang har også meldt seg på og fisker med trebåten «Josefsen Senior». Også de tilhører Nordkapp kommune.

| 15.07.2014 |

Grieg Seafood og kommunen

Det har vært en del oppmerksomhet i media rundt Grieg Sea­food og deres etablering i Sarnesfjorden. Nordkapp kommune ønsker å omdisponere hele Sarnesfjorden til petroleumsvirksomhet i fremtiden.
Nå skriver Nordkapp Næringshage at det viser det seg at Grieg Seafood Finnmark AS har en gjeldende tillatelse for lokaliteten Sarnes. Lokaliteten har ligget brakk siden Grieg kjøpte opp konkursboet etter Nordkapp Sjøfarm, men at de vil starte opp lokaliteten igjen i år og vil komme til å sette ut fisk her.
Men Grieg Seafood har forståelse for at Nordkapp kommune ønsker å tilrettelegge for flere næringer, og de er villige til å se på nye områder fo virksomhet sin begge parter jobber for å finne en løsning.

| 17.06.2014 |

Kultur­prisen i Nordkapp

I år var det Gjesvær bygde- og idrettslag som fikk Nordkapp kommunes kulturpris. Utdelingen fant sted under musikkforeningens konsert på Perleporten tirsdag kveld. 

– Det er utallige oppgaver laget gjør, og alt skjer på dugnad. De er også viktig bindeledd mellom fiskeværet og kommunen. Blant annet avviklet de stortingsvalget i Gjesvær i fjor høst, sa leder av avdelingsstyret for oppvekst og kultur, Marit Tjernstad, under utdelingen. 

Gjesvær bygde- og idrettslag har 81 medlemmer og fyller 30 år i år. 

I fjor var det Ole Lindseth som fikk prisen.

| 12.06.2014 |

Klar for en aktiv sommer

Nordkapp og omegn turlag gjør klar for en ny aktiv tursommer på Magerøya. Fra 1. juni er turlagets 13 ulike turboks­er klar for sommerens store trimkonkurranser. Noen er plassert nært vei mens andre krever mer innsats for å nå.
Nytt av året er turkortet «Helt topp» for 1.–4. klasse. Sammen med videreføringen av turkortet «Helt ekte» for alle fra 5. klasse og opp i videregående skole, vil alle elevene ved skolene i Nordkapp få utdelt gratis klippekort av Nordkapp og omegn turlag. Og takket være et samarbeid med Boreal transport er det mulig for turlaget å tilby skoleklassene ved Honningsvåg skole gratis turbuss i skoletiden.
Sammen med konkurransene for barn og unge går også startskuddet for «Nordkapptrimmen».
Turkortene kjøpes hos G-sport i Honningsvåg.

| 03.06.2014 |

Minnes Bamse

Formannskapet i Nordkapp har i møte 13. mai bestemt at ordfører Kristina Hansen representerer Nordkapp kommune på markeringen av skipshunden Bamses liv og død i Montrose 21. juli. Også en representant for Nordkapp Havn deltar på markeringen. 

| 24.05.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail