logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Nordkapp-nytt

Lebesby kommune

Smånytt fra Nordkapp.
Se forøvrig www.nordkapp.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Tilleggskvote av torsk

Honningsvågingen Toralf Severinsen med båten «Sagafjord» har meldt seg på fiske med tilleggskvote av torsk, registret i virkeområdet Sametingets tilskuddordning. Det samme har Knut Lauritsen som fisker med plastbåten «Geir Rune» og Roar Åge Pedersen som fisker med båten «Svee».  Cato Josefsen, Geir Aron Josefsen og Bjørn O Fjellvang har også meldt seg på og fisker med trebåten «Josefsen Senior». Også de tilhører Nordkapp kommune.

| 15.07.2014 |

Grieg Seafood og kommunen

Det har vært en del oppmerksomhet i media rundt Grieg Sea­food og deres etablering i Sarnesfjorden. Nordkapp kommune ønsker å omdisponere hele Sarnesfjorden til petroleumsvirksomhet i fremtiden.
Nå skriver Nordkapp Næringshage at det viser det seg at Grieg Seafood Finnmark AS har en gjeldende tillatelse for lokaliteten Sarnes. Lokaliteten har ligget brakk siden Grieg kjøpte opp konkursboet etter Nordkapp Sjøfarm, men at de vil starte opp lokaliteten igjen i år og vil komme til å sette ut fisk her.
Men Grieg Seafood har forståelse for at Nordkapp kommune ønsker å tilrettelegge for flere næringer, og de er villige til å se på nye områder fo virksomhet sin begge parter jobber for å finne en løsning.

| 17.06.2014 |

Kultur­prisen i Nordkapp

I år var det Gjesvær bygde- og idrettslag som fikk Nordkapp kommunes kulturpris. Utdelingen fant sted under musikkforeningens konsert på Perleporten tirsdag kveld. 

– Det er utallige oppgaver laget gjør, og alt skjer på dugnad. De er også viktig bindeledd mellom fiskeværet og kommunen. Blant annet avviklet de stortingsvalget i Gjesvær i fjor høst, sa leder av avdelingsstyret for oppvekst og kultur, Marit Tjernstad, under utdelingen. 

Gjesvær bygde- og idrettslag har 81 medlemmer og fyller 30 år i år. 

I fjor var det Ole Lindseth som fikk prisen.

| 12.06.2014 |

Klar for en aktiv sommer

Nordkapp og omegn turlag gjør klar for en ny aktiv tursommer på Magerøya. Fra 1. juni er turlagets 13 ulike turboks­er klar for sommerens store trimkonkurranser. Noen er plassert nært vei mens andre krever mer innsats for å nå.
Nytt av året er turkortet «Helt topp» for 1.–4. klasse. Sammen med videreføringen av turkortet «Helt ekte» for alle fra 5. klasse og opp i videregående skole, vil alle elevene ved skolene i Nordkapp få utdelt gratis klippekort av Nordkapp og omegn turlag. Og takket være et samarbeid med Boreal transport er det mulig for turlaget å tilby skoleklassene ved Honningsvåg skole gratis turbuss i skoletiden.
Sammen med konkurransene for barn og unge går også startskuddet for «Nordkapptrimmen».
Turkortene kjøpes hos G-sport i Honningsvåg.

| 03.06.2014 |

Minnes Bamse

Formannskapet i Nordkapp har i møte 13. mai bestemt at ordfører Kristina Hansen representerer Nordkapp kommune på markeringen av skipshunden Bamses liv og død i Montrose 21. juli. Også en representant for Nordkapp Havn deltar på markeringen. 

| 24.05.2014 |

Aktiv sommer i Nordkapp

Nordkapp kommune inviterer igjen til Aktiv Sommer. Målet er å fremme positive sommeropplevelser for barn og ungdom. Det vil bli gjennomført to grupper med overnattingstur fra torsdag til fredag begge ukene. Ellers vil lek, naturopplevelser miljø, lokalhistorie, kultur og praktisk læring skal være lek, naturopplevelser miljøbevissthet, lokalhistorie, kultur og praktisk læring være hovedinnholdet i tiltaket.
Dette er et samarbeidsprosjekt mellom lag og organisasjoner i Nordkapp.

| 02.05.2014 |

Frykter for arbeidsplassene

Hovedtillitsvalgt for Stafo kyst Narve Leonardsen, frykter Kystverkets regionkontor i Honningsvåg vil bli halvert.
­— Når driften av losvirksomheten skal flyttes fra alle regionkontorene til hovedkontoret, så vil halvpartene av oppgavene forsvinne. Det betyr at arbeidsplasser forsvinner fra distriktene, sier losbåtfører Narve Leonardsen til Nordkappnytt. Regjeringen har foreslått å flytte ansvaret for lostjenestene fra regionkontorene til hovedkontoret i Ålesund. Det også foreslått av losbåtene skal konkurranseutsettes.

| 30.04.2014 |

Godt loddsalg

Vel en uke før trekningen ble fotballgruppa i Honningsvåg Turn & IF  fri for lodd til skuterlotteriet, sier Kjell Andreassen i fotballgruppa til Nordkappnytt.
Det er forventet et overskudd på 120.000 kroner som skal gå til aldersbestemt fotball.
Den heldige vinner av ny sneskuter til påske ble  Magne Seppola.

| 25.04.2014 |

Nordkappmarsjen

Det er på tide å starte innkjøringen til Nordkappmarsjen 2014. Marsjen arrangeres 7. juni for 39. gang.
Deltakerne kan velge mellom ulike distanser og verdens nordligste turmarsj på 35 km går gjennom et storslått subarktisk landskap (307 m.o.h.) Mulighetene for å oppleve midnattsol og møte beitende reinsdyr på veien er så absolutt til stede, skriver Nordkapp kommune.

| 16.04.2014 |

ID-kontroll i Nordkapp

Skatteetaten kommer til å gjennomføre ID-kontroll for utlendinger i juni i Honningsvåg. Kontrollen foregår på rådhuset i Honningsvåg.

| 11.04.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail