logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Nesseby-nytt

Nesseby kommune

Smånytt fra Unjárga-Nesseby.
Se forøvrig www.nesseby.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Iversen nummer 16

Hanne Iversen og Odd Arne Dikkanen er de eneste fra Nesseby som er å finne på lista til nominasjonskomiteen til Finnmark Arbeiderparti foran fylkestingsvalget neste høst.

Iversen er å finne på plass nummer 16, mens Dikkanen innehar plass nummer 37. Nominasjonskomiteen har presentert en liste på 40 navn på den første listen de har presentert.

Ikke uventet er det fylkesordfører Runar Sjåstad som topper lista, med Bente Haug fra Alta og Remi Strand fra Vardø på de neste plassene.

Lista består av 20 menn og 20 kvinner. Aldersspredningen er fra de yngste som i dag er 18 år til den eldste som er 71 år. Samtlige kommuner i Finnmark er representert.

| 30.09.2014 |

VBK påmeldt i futsal

Varanger Ballklubb hadde stor suksess i fjorårets «prøvesesong» i futsal som ble avviklet i Finnmark. Futsal er kort fortalt innendørs fotball med fem spillere på hvert lag. VBK spilte seg frem til finalespillet sist vinter, der nessebyklubben til slutt endte som nummer to etter å ha tapt finalen mot Porsanger IL
Høsten-vinteren 2013/14 hadde fotballkretsen med 14 herrelag og 6 damelag i turneringshelger. Det ble høstet mange erfaringer av dette, og nå ønsker man å videreføre denne aktiviteten om enn med litt andre rammer.
Varanger BK er nå ett av 11 lag som har meldt seg på i herreklassen. I dameklassen var det forleden kun to lag som hadde meldt seg på, og fotballkretsen utvidet påmeldingsfristen til 28. september.
Seriespillet vil bli gjennomført i form av helgekamper i perioden november til februar.

| 27.09.2014 |

Populære treninger

Friidrettstreningene i regi av Ilar på onsdager er blitt svært populært, så populært at lederne og trenerne har måtte dele opp i to mindre grupper.
Klubben forteller på sin nettside at de yngste, født fra 2008 til 2006, trener først, mens de som er født før 2005 følger deretter. Begge treningsøktene vil være innendørs i gymsalen på grendehuset.

| 26.09.2014 |

«Til venstre i Hetta» kommer

Det Samiske Nasjonalteateret Beaivváš skal om kort tid ut på turne med stykket «Til venstre i Hetta», og det nærmer seg tiden da teater­et skal besøke Nesseby.
Datoen er tirsdag 14. oktober, og stedet er samfunnshuset i Varangerbotn.
Stykket er skrevet av tanaværingen Siri Broch Johansen, som engang i sin ungdom var på biltur fra Tana til Oslo, men så endte hun opp med å kjøre feil, i Hetta i Nord-Finland. Der, i veikrysset i den finsk-samiske bygda 80 km sør for Kautokeino, tok hun og vennene hennes av til venstre. Hun skulle selvfølgelig kjørt mot høyre. Veien til venstre går rett øst, inn i de dype, mørke, finske skogene.
Hva som skjedde der i de dype finske skoger, vil hun ikke si så mye om. Det vil publikum kanskje få vite om de møter opp på forestillingen som har urpremiere fredag 3. oktober i Kautokeino.

| 25.09.2014 |

Økonomiavdelingen stengt

Nesseby kommune har stengt økonomiavdelingen fra og med i dag onsdag og frem til og med kommende fredag som er 26. september.

Årsaken til stengte kontorer er at de ansatte er på kurs.

| 24.09.2014 |

Sommerstengt SFO

Kommunestyret i Nesseby vedtok på møtet sist torsdag at skolefritidsordningen (SFO) skal ha sommerstengt i ukene fra 28 til 31, det vil si fra 6. til 31. juli.

Marit Kjerstad i Tverrpolitisk liste (TVP) tok til orde for at det ble vanskelig med sommerstengt blant annet på grunn av ferieavvikling for foreldrene. Dette ble nedstemt av kommunestyret.

Samtidig ble det vedtatt at dersom SFO benyttes kun på morgenen mellom kl. 07.00- 08.30, beregnes det som halv plass.

| 23.09.2014 |

Spille­midler i fare

Nesseby kommune har nå fått et såkalt varsel om inndragning av spillemidler tildelt mini-ballbingen ved Nesseby oppvekstsenter. Bakgrunnen er manglende innsending av regnskap for anlegget.
Varanger Ballklubb ble i 2013 tildelt 40.000 kroner i spillemidler til mini-ballbingen ved oppvekstsenteret.
Ifølge spillemiddelbestemmelsene skal et nærmiljøanlegg som har blitt tildelt spillemidler fra forenklet ordning ferdigstilles med regnskap innen 9 måneder fra tildelingstidspunktet. Manglende regnskap er å betrakte som brudd på vilkårene for å motta tilskudd og vil kunne medføre at tilskuddsmottaker for fremtiden ikke vil være berettiget til å kunne søke om tilskudd fra spillemidlene.
Finnmark fylkeskommune har i et brev til kommunen informert om at de ikke har mottatt dette, og vil av den grunn sette endelig frist til 1. november 2014 for innsendelse av regnskapssammendrag og uttalelse fra kommunerevisjonen. Forsinkelse utover denne dato vil medføre inndragning av tildelte spillemidler.
Fylkeskommunen ber i sitt brev også om at kommunen informerer Varanger Ballklubb om dette varselet.

| 20.09.2014 |

Fikk ja til disp

Ingvald Andersen og hans jaktlag som skal jakte elg i feltet Emetoaivi/Kjerringhaugen har fått dispensasjon til én tur i forbindelse med jakta.
Det er nasjonalparkforvalteren i Varangerhalvøya nasjonalpark som har behandlet søknaden. Tillatelsen innebærer én tur med ATV, sekshjuling eller sneskuter, eventuelt med tilhenger, til utkjøring av felte dyr. Nasjonalparkforvalteren understreker at tillatelsen ikke gjelder bruk av Volvo feltvogn eller annen bil eller traktor.
Også Tor Gunnar Henriksen og hans jaktlag har fått dispensasjon til én tur til feltet Skoarrojohka. Med den tillatelsen følger også de samme vilkårene som dispensasjonen til Andersen og hans jaktlag.

| 19.09.2014 |

«Lett på tråden»-kveld

Biblioteket og Bokbussen i Nesseby er nå i gang med noe de kaller «Lett på tråden» på biblioteket.
Dette er en hobbykveld som startet opp sist mandag og vil fortsette mandager utover høsten og vinteren.

| 18.09.2014 |

Nye klubbrekorder

Ilar-gutten Johan Niilas Jernsletten markerte seg sterkt under PEAB-lekene i friidrett som ble avviklet på Stjørdal sist helg. Dette er et mesterskap for landets 13- og 14-åringer.
 Johan Niilas satte to nye aldersrekorder for Ilar. På 200 meter vant han først sitt heat, og i finalen ble han totalt nummer fire med tiden 27,76. Dermed slettet han også klubbrekorden til Paul Ante Smuk som var 27,87.
På 600 meter ble det en sterk 5. plass med tiden 1,44,03. Så raskt er det ingen andre ungdommer i klubben som har løpt. Ifølge «idrettshistoriker» Tormod Holti var det Ottar Pettersen som hadde den gamle rekorden med tiden 1,57,00. Den ble satt så lang tid tilbake som i 1969.

| 17.09.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail