logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Kautokeino-nytt

Kautokeino kommune

Smånytt fra Guovdageaidnu-Katukeino.
Se forøvrig www.kautokeino.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Åpent og stengt

Helse- og omsorgsavdelingen har reduserte åpningtider for publikum og ansatte, melder kommunen.
Siste halvdel av arbeidsdagen holdes det stengt på tirsdager, onsdager og torsdager. Mandag og fredag holder helseadministrasjonen åpent i vanlig kontortid. Årsaken til endringen oppgis å ligge i stor arbeidsmengde.

| 17.12.2014 |

Kjørt hjem av politiet

En mann fra Kautokeino ble lørdag brakt hjem av politiet etter en episode utenfor et utested i Kautokeino. I politiloggen står det at mannen vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse etter hendelsen.

| 16.12.2014 |

Vil ha fokus på friluftsliv

Kommuneadministrasjonen i Kautokeino mener at kommunen bør bidra til friluftslivets år neste år ved å støtte opp om aktiviteter og gi friluftsliv økt fokus. I et saksfremlegg til kommunestyret anbefales politikerne å takke ja til å gjøre friluftsliv til et satsingsområde. Det innebærer at de støtter opp om lokale arrangementer og aktiviteter, at de satser på stier, stimulerer barnehager til å bruke naturen, vektlegger friluftshensyn i planarbeidet, og at de bruker det som et positivt virkemiddel i folkehelsearbeidet. Går forslaget igjennom som det står, skal kommunen også arrangere ordførerens tur med ordføreren som turleder, og stille opp til bålsamtale eller annet møte med friluftsorganisasjonene i kommunen.

| 13.12.2014 |

Plateslipp

Mandag neste uke er det tid for lansering av Circus Polarias nye CD på Maras Pub i Kautokeino. Bak utgivelsen og navnet står Rawdna Carita Eira, Kjetil Dalland, samt Roger Ludvigsen. Sistnevnte og Eira er bosatt i Kautokeino, mens Dalland til daglig bor i Tromsø. Det er Eira som har skrevet tekstene, mens Ludvigsen har bidratt som gitarist og komponist, og Dalland som bassist og komponist. De tre har produsert den nye CD-en ilag.

| 12.12.2014 |

Ber om utsatt frist

RiddoDuottarMuseat har nå søkt kommunen om å få utsatt fristen for innlevering av sluttrapport for forprosjektet til det som kan bli et dokumentasjonssenter for Alta- Kautokeino-vassdraget. I et brev til kommunen opplyser museet at forprosjektet ikke er ferdig, og at de med bakgrunn i det ønsker at de får utsatt fristen for innsending av dokumentasjon til 1. august 2015. Kommunen har tidligere satt av 40.030 kroner til formålet, men midlene er så langt ikke utbetalt.

RiddoDuottarMuseat har jobbet med forprosjektet siden 2011, og de engasjerte sent i 2013 Sámi International Consulting (SIC) og IMH Isak Mathis Henriksen for å jobbe videre med spesifikke deler av forprosjektet.

| 11.12.2014 |

Kutter for å «bli bedre»

Politiet flytter to betjenter fra Kautokeino til Alta og mener det vil gjøre polititjenesten i Kautokeino bedre enn tidligere. Til GLR forklarer regionlensmann Øyvind Lorentzen at de to stillingene som skal flyttes vil inngå i en total vakt- og beredskapsordning som også vil ivareta de behov Kautokeino har. Den nye ordningen innebærer at de to gjenværende betjentene skal ta seg av det daglige politiarbeidet i løpet av normalarbeidsdagen, og at kvelder og helger skal dekkes av regionpatruljen, som er på jobb døgnet rundt.
– Vil for eksempel lensmannen i Kautokeino ha en trafikkontroll natt til tirsdag, melder han det inn, så sendes en patrulje herfra, opplyser Lorentzen til GLR, som er overbevist om at dette vil gi et bedre tilbud til alle.

| 10.12.2014 |

Ute av brøyteplanen

Kautokeino motorklubb liker dårlig at flyplassveien er tatt ut av den kommunale brøyteplanen. I et brev til Kautokeino kommune viser de til at deres anlegg er i drift hele vinteren, og at det under løp også er nødvendig å ha en vei ambulanser kan kjøre på. At veien er ute av planen tolker de derfor som at kommunen ikke lenger ønsker å støtte deres aktiviteter. I brevet vises det videre til at kommunen har garantert for lån til anlegget, men at den stengte veien i verste fall kan føre til at klubben nå får økonomiske utfordringer.
De håper derfor at kommunen kan revurdere avgjørelsen om å ta veien ut av planen, slik at det igjen blir brøyting av denne veien.

| 09.12.2014 |

Får tilskudd til halleie

Klasse 9B i Kautokeino søkte forrige måned om penger for å kunne dekke halleien i forbindelse med at klassen skal ha duodjimarked i Báktehárji 6. desember. Da formannskapet tidligere denne uka møttes vedtok de å bevilge 18.000 kroner til dette tiltaket. Ifølge vedtaket derfra skal det innvilgede beløpet belastes næringsfondet.

| 06.12.2014 |

Tilskudd til opplæring

Kautokeino kommune søkte nylig om tilskudd til finskundervisning i grunnopplæringen. I søknaden skrev kommunen at de for øyeblikket har 12 elever med finsk som andrespråk og at elevene er fordelt i fem grupper. Fylkesmannen har nå besvart kommunens søknad, og har informert om at de for høsten 2014 er innvilget et tilskudd på 85.353 kroner.

Tilskuddet er som statstilskudd å regne, og beløpet kommunen nå er tildelt er også det samme som de søkte om i slutten av forrige måned, ifølge dokumenter som Ságat sitter på.

| 05.12.2014 |

Penger til leirskole

Fylkesmannen har gitt Kautokeino kommune et økonomisk tilskudd på 14.740 kroner etter at skoleelevene var på leirskole i vår. Normalt er det leirskole på høsten eller våren, og denne gangen har kommunen vært litt for sen i avtrekkeren. De har likevel fått midlene de ønsket, men i brevet bes de likevel om å holde seg til fristene i fremtiden. Årets vårutbetaling til Kautokeino vil ifølge brevet skje i løpet av desember.

| 04.12.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail