logo
Ságats eAvis Laatasveien, PB 53, 9711 LAKSELV  -  Tlf: 78 46 59 00  -  Fax: 78 46 59 01  -  E-post: avisa@sagat.no

Karasjok-nytt

Karasjok kommune

Smånytt fra Kárásjohka-Karasjok.
Se forøvrig www.karasjok.kommune.no (åpne i nytt vindu)


Vil kjøre elvebåt i nasjonalparken

På vegne av jaktlaget i jaktfelt nummer syv har Roy Jonskareng søkt om dispensasjon fra motorferdselloven. Søknaden gjelder bruk av elvebåt med motor i forbindelse med elgjakt i Øvre Anárjohka nasjonalpark.
I korrespondansen med fylkesmannen i Finnmark har jaktlaget opplyst at de planlegger leir utenfor nasjonalparken, men at de vil ta veien inn i parken medbringende telt i forbindelse med uthenting av felt elg.
Fylkesmannen har i sin behandling lagt vekt på at reglene for nasjonalparken ikke hjemler motorisert ferdsel. Elgjakt er imidlertid i tråd med formålet med vernet, som blant annet er vern av skog som en økende elgbestand beiter på. Fylkesmannen viser derfor til naturmangfoldsloven, og har gitt tillatelse til fem turer med motorisert elvebåt. I saksfremlegget presiseres det at bruk av ATV ikke er tillatt.

| 19.09.2014 |

Det er i Karasjok det skjer

Årets landbrukshelg i Finnmark arrangeres i Karasjok 18. og 19. oktober. Bøndene er hjertelig velkommen for faglig påfyll og sosialt samvær, melder fylkesmannen i Finnmark.
På Landbrukshelga kan du velge mellom flere ulike fagkurs:
- Eierskifte
- Unge bønder
- Fokus på sau
- Bonden som byggherre
- Engdyrking for framtida
- Kalvens betydning i melkeproduksjon
- Har gård med mange muligheter, tilleggsnæringer i landbruket.
Kursene er på 8 timer og går parallelt over begge dagene, men har felles åpningsforedrag, pauser, lunsj og middag.
Åpningsforedrag ved Roger Finjord, assistenttrener damelandslaget i fotball.

| 18.09.2014 |

Reiser

Forrige uke hadde reiseprogrammet Morgan og Ola-Conny premiere. Turen deres starter på Kirkenes Snow Hotel, der Morgan sover i sovepose for første gang. I Karasjok kjører de to TV-heltene hundespann, mater rein og lærer seg å joike, mens de i Kautokeino får kjøre på isen og delta i reinkappløp. I Alta prøver de seg som butikkarbeidere på Rimi. Det melder FD.

| 17.09.2014 |

Knivsmed flytter

Hjørnesteinsbedriften Knivsmed Strømeng AS i Karasjok investerer nærmere åtte millioner kroner. Bedriften flytter til sentrum og tar i bruk revolusjonerende ny teknologi i knivproduksjonen. – Vi bruker 4,5 millioner kroner på å kjøpe og sette i stand bygningsmassen, og 3,5 millioner kroner på nye maskiner og installering av disse, forteller daglig leder Steve Strømeng til Finnmark Dagblad. Bladene skal nå tilvirkes lokalt, med ny teknologi. Bedriften skal inn i lokalene som inntil nylig huset XL-bygg, vis-à-vis Saldi markan i Karasjok sentrum.

| 16.09.2014 |

Party AS kan feire overskudd

Party AS har fått godkjent regnskapet sitt i Brønnøysundregistrene.

Tallene viser at driftsinntektene har økt forholdsvis mye fra 2012 til 2013. I 2012 tjente selskapet vel en halv million, mens man året etter fikk inn over 900.000 kroner. Et lite underskudd ble i fjor snudd til overskudd på 87.000.

Rune Rasmussen er styreleder i Party AS. Daglig leder er Thor-Edvard Andersen, som i fjor ifølge opplysningstjenesten ikke hevet lønn som daglig leder.

Fordelingen av aksjene er slik: Knut Arve Rasmussen (33,33 prosent), Thor Edvard Andersen (33,33 prosent), Rune Rasmussen (16,67 prosent) og Merete Berglund (16,67 prosent).

| 13.09.2014 |

Aages dag i dag

I kveld åpner Aage Gaups sin kunstneriske skattekiste på gløtt på Sámi Dáiddaguovddáš. Porsanger/Romsdals/Karasjok-mannen er en ledende norsk og internasjonal kunstner, og er i dag en av de mest innflytelsesrike kunstnerne, allsidig og politisk engasjert i billedkunst, offentlig kunst og scenografi. Utstillingen dokumenterer en samling som gjenspeiler vitalitet, kompleksitet og utfolder mønstre av moderne kunst og samtidskunst, og befester hans kunstneriske virke i en konsekvent posisjon, fortsatt innflytelsesrik i kunstverdenen etter flere tiårs virke.

| 12.09.2014 |

Syklet

Folkehelsegruppen har fått 40 av de kommuneansatte til å bruke sykkelen til jobben i år. Dette var også en konkurranse som ga følgende premieringer:
 Vinner er:
1. sykkel, Elen Marit Guttorm.
2. sykkelhjelm, Kirsten Sara.
3. gavekort fra Sport1, verdi kr. 200, Ann Helene Andresen.
Trøstepremier: drikkeflasker Ellen Inga Hætta
Kristine Grønmo
Karen Marit Anti
Ann Helene Andresen
Dette opplyser kommunen på sin hjemmeside.

| 11.09.2014 |

Tyvpakk på ferde

Lensmannen ber om tips etter flere innbrudd og tyverier fra hus og biler i helga. Blant annet etterlyser politiet en blå Mitsubishi Pajero med registreringsnummer DD 94101, stjålet fra Čuovdatmohkke. Politiet takker også publikum for at det ble funnet tre sneskutere, en ATV og en tilhenger mandag kveld. Disse kjøretøyene stammer fra tyveri i Karasjok og Alta.

| 10.09.2014 |

Støy

Politiet måtte til for å dempe støy fra en privat bolig i Karasjok natt til søndag. Støyen sjenerte naboer og politiets tilsnakk hadde åpenbart en effekt.

| 09.09.2014 |

Aage Gaup utstilling

Fredag 12, september åpner en utstilling av Aage Gaup i Karasjok. Utstillingen er støttet av Sametinget. 

Gaup er i dag en av de mest innflytelsesrike kunstnere, allsidig og politisk engasjert i billedkunst, offentlig kunst og scenografi. 

Denne utstillingen dokumenterer en samling som gjenspeiler vitalitet, kompleksitet og utfolder mønstre av moderne kunst og samtidskunst, og befester hans kunstneriske virke. Dette er noe av det som står i pressemeldingen fra utstillings- og formidlingsansvarlig i Samisk senter for samtidskunst. 

| 06.09.2014 |

google plusfacebooklinkedintwitteremail